Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Máme mladé družstvo

Nový ročník Ženské basketbalové ligy startuje ve středu 30. září. Po třinácti letech do soutěže vstupuje jako obhájce a největší favorit USK Praha. A právě na Folimance začíná svoji pouť tým z Králova Pole. Valosun obhajuje v letošním ročníku loňské čtvrté místo. A na lavičce mu k tomu bude pomáhat nová dvojice trenérů – Stanislav Petr a Zdeněk Janík. „Jasným cílem je play off. Reálně to vidím na šesté místo. Pokud se umístíme výš, bude to nad plán,“ říká hlavní trenér Petr.

Velkou posilou pod koš by měl být návrat kapitánky Miloslavy Svobodové, která k basketbalu „spěchá“ po narození syna. „Na devadesát osm procent naskočím do ligy už v listopadu,“ hlásí pětadvacetiletá pivotka.

Valosun podobně jako jeho městský rival vsadil na českou cestu. Tým opustily americké tahounky Nicole Loudenová a Britany Millerová, kterou by pod košem měla nahradit belgická pivotka Sara Basová. Loudenovou by mohlo zastoupit slovenské křídlo Katarína Hrabáková - ta přišla stejně jako Nicole ze Sparty.

Věkový průměr královopolského klubu spadl těsně pod jedenadvacet let. „To nás může limitovat, ale zkusíme se s tím poprat. Navíc pracujeme s dlouhodobějším výhledem,“ tvrdí kouč Valosunu.

Zbylých osm ligových celků za USK a Friscem (Gambrinus) se dopředu smířilo s pozicí těch vzadu. Trutnov vyhlásil útok na obhajobu třetího místa. Sokol Hradec Králové (posílil o českou legendu Evu Němcovou-Horákovou, která se vrací k basketbalu) chce být místo Valosunu v nejlepší čtyřce.

Evropské působení českých klubů je ve znamení ústupu. V Eurolize znovu budou reprezentovat Frisco Brno a USK Praha. Zato Trutnov si namísto loňské účasti v Eurocupu letos zahraje "jen" Středoevropskou ligu. Do stejné soutěže míří i její minulý finalista Valosun Brno.

Pro fanoušky nabídne soutěž hned dvacet přenosů v České televizi (tím prvním bude 14. října šlágr USK Praha - Frisco Brno), ale také internetový přenos z každého ligového klání. Zápasy by měly být dostupné i ze záznamu na stránkách České basketbalové federace.