Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Jako před rokem - bramborové medaile

Ani ve druhém utkání série o třetí místo v ženské basketbalové lize nedokázaly hráčky Valosunu porazit trutnovskou Karu. V domácím prostředí prohrály 73:82, a zbyly na ně opět nepopulární bramborové medaile. Bronz slaví Trutnov.
 
„Chtěli jsme vyhrát, ale musím sportovně uznat, že soupeř je vyspělejší a vyrovnanější. Získal proto třetí místo zaslouženě,“ realisticky zhodnotil výsledek série brněnský trenér Zdeněk Hummel.
Basketbalistky Trutnova od úvodního hvizdu kontrolovaly utkání, první čtvrtinu vyhrály 28:18. Valosun se snažil jejich náskok dotáhnout, na začátku třetí části ztrácel jen tři body.
„To byl zlomový moment zápasu. Měli jsme ten bodový rozdíl dorazit,“ litovala po zápase domácí basketbalistka Michaela Zrůstová.
Trutnovské hráčky se nenechaly rozhodit a díky trpělivé hře dotáhly zápas do vítězného konce. Pak už mohly slavit s medailemi na krku.

„Valosun se dlouho držel. Zápasy to byly vyrovnané, my jsme měli trochu navrch v kondici. Bilance za letošní rok ale hovoří jasně pro nás,“ připomněl sérii vzájemných zápasů trutnovský trenér Martin Petrovický. Oba týmy se utkaly sedmkrát, Valosun odešel vždy poražen.
V posledním utkání se blýskla slovenská rozehrávačka Trutnova Mišurová, která nasázela šestadvacet bodů. Z brněnských hráček tradičně vyčnívala pivotka Britany Millerová. Ke čtyřiadvaceti bodům si připsala třináct úspěšných doskoků.
(převzato z brnensky.denik.cz)