Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Premiéru si Šárka osladila výhrou i košem

Tři minuty pobyla někdejší světová šampionka v trojskoku Šárka Kašpárková na palubovce při své premiéře v basketbalové lize žen. Připsala si dvě osobní chyby, vstřelila i jeden koš a hlavně se mohla těšit z vítězství Valosunu Brno nad Slovankou v poměru 88:85.

Úspěšná atletka zasáhla do hry poprvé a naposledy v osmé minutě za stavu 17:16. Sedmatřicetiletá Kašpárková zaskočila na tři minuty za americkou pivotku Millerovou, která měla na svém kontě čtyři osobní chyby.

Bronzová olympijská medailistka z Atlanty vstřelila jeden koš, připsala si při bránění dva fauly a hřiště opustila za stavu 28:22 ve prospěch Valosunu. Zbytek zápasu už Kašpárková strávila na lavičce náhradnic. Trenér Zdeněk Hummel ji znovu do hry neposlal, neboť jeho svěřenkyně si v závěru po chybách zápas za stavu 87:75 zbytečně zkomplikovaly.

"Zápas jsem si ale i na lavičce užila. Je to zcela jiný pohled. Na hřišti mě spíše dirigovaly spoluhráčky. A můj koš byla spíše náhoda," řekla atletka, která zatím raději brání. "Pohyb v útoku mi dělá problémy, neboť ještě neznám dokonale naše herní signály," přiznala.

Kašpárková, která působí ve Valosunu jako kondiční trenérka, vypomohla týmu kvůli množství zraněných hráček a v úterý byla dopsána na soupisku. Navíc s týmem od října absovuje jako sparingpartner hodně herních tréninků. Kouč Hummel s ní počítá pro zbytek sezony.

Někdejší atletická šampionka si neláme hlavu s názory některých trenérů, že znehodnocuje ligu. "Zahrála jsem si se spoluhráčkami na tréninku a vzhledem ke zraněním v našem týmu jsem připravena zaskočit na chvíli na hrací plochu. Ale rozhodně nejsem žádná opora. Spíše jsem ráda, že si mohu zahrát. Nebýt skvělého přijetí spoluhráček, tak bych zřejmě ligu nehrála," prohlásila Kašpárková.

Valosun Brno - Basket Slovanka 88:85
(26:18, 40:45, 66:65)

Body: Vlková 28, Miller 20, Zrůstová 14, Louden 8, Mrhálková 7, Kysilková 4, Belanská 3, Giacintová 2, Kašpárková 2 - Pospíšilová 27, Šípová 24, Rákosníková 8, Holubová 8, střelba 3b.: 15/7:18/3; střelba 2b.: 55/27:57/28; TH: 21/13:23/20; doskoky: 28:45; chyby: 24:25; 5 chyb: 40. Nezdařilová; rozhodčí: Holubek a Kapaňa; 360 diváků; nejlepší hráčka: Vlková.

Zdeněk Hummel (trenér domácích): "Myslím si, že jsme pokračovali v nemastných neslaných výkonech po Vánocích. Až jsme zpřesnili a zintenzivněli hru, zejména obranu, skóre se otočilo. Rozhodčí udělali pár chyb a umožnili z našeho pohledu drama v závěru. "

René Štěpánek (trenér hostů): "Ve vyrovnaném utkání jsme si nedokázali poradit s dobře hrající Miller, která notabene odehrála druhou půlku s 4 fauly. Ona byla klíčovým hráčem, který otočil utkání ve prospěch Valosunu. Je mi strašně líto, že naše děvčata za stavu mínus 10 utkání psychicky neunesly. Ke konci daly 11 bodů za jednu minutu a utkání mohly zvrátit."

Premiéru si Šárka osladila výhrou i košem