Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Míla kulí oči na fešáky

Míla kulí oči na fešáky


V uvolněné atmosféře absolvovaly svůj předposlední trénink před vstupem do OH turnaje české basketbalistky. V sobotu pro ně olympiáda začíná duelem s Američankami. Uchýlily se do haly, která by v Česku patřila k těm nejmodernějším, ale na okraji Pekingu slouží jen pro přípravu basketbalistek.

Bylo tak slyšet téměř každé slovo asistenta Miroslava Volejníka, zatímco hlavní kouč Jan Bobrovský zadumaně seděl na lavičce, jen občas vyrazil na plochu, aby vyčinil některé ze svých dvanácti svěřenkyň. „Holky jsou natěšené, nemůžou se dočkat. Kdyby turnaj začal dneska, už je pozdě,“ vypozoroval Bobrovský na hráčkách předzápasové nadšení. „Zdravotně jsou holky v pořádku, trochu dělá problémy jen spavost,“ přiznává zkušený kouč drobné potíže s aklimatizací.

Den před těžkým vstupem do turnaje absolvují hráčky slavnostní zahájení, Bobrovský ani nezvažoval, že by jim mnohdy zdlouhavý a náročný nástup zakazoval. „Náročné to bude. Pro mnohé to může být poslední šance, nechci jim to kazit. Před čtyřmi lety jsme hráli druhý den se Španělkami, to byl klíčový zápas, tak nešly. Teď to tak klíčové nebude,“ přiznává trenér.

Ve vesnici má jeho tým dostatečný komfort pro přípravu. „To bydlení je opravdu lepší než v Aténách. Jen společná místnost mohla být větší, ale jinak je to prostorné,“ chválí kouč.

Jeho svěřenkyně si zatím užívají setkání s hvězdami. „Když snídá Papaloukas, valíme oči,“ říká Miloslava Svobodová z brněnského Valosunu na adresu řecké basketbalové hvězdy. „Také už jsme potkaly Ginobiliho a Kirilenka. Koukáme i na ostatní chlapy, co vypadají dobře,“ usmívá se nováček na olympiádě. „Jinak ve vesnici hrajeme společenský hry, byly jsme v bazénu a hodně jsme si oblíbily hru air hockey, to je úplná bomba,“ vypráví Svobodová nadšeně.
(převzato z internetu)

Míla kulí oči na fešáky