Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

V neděli do bubliny

Start brněnské eurocupové "bubliny" se nezadržitelně blíží. Zatím měli velké sólo organizátoři, hráčky KP se soustředily na tuzemskou ligu vč. derby se Žabinami. Koutkem oka asi pošilhávaly po tom, co se peče v zákulisí turnaje, nyní však už musí přehodit výhybku, od pátku finišuje jejich příprava na souboje s Gorzowem (19.1.), MBA Moskva (21.1.) a tureckým Elazigem (22.1.) o dvě postupová místa ve skupině D.


Trenéři stříhají videa, navíc v přímých přenosech na různých kanálech sledovali, jak si vedou soupeři. Velkou formu má Moskva, aktuálně zválcovala euroligový Orenburg 63:46 a tým složený pouze z ruských basketbalistek je po šňůře šesti výher třetí v silné místní lize. Gorzow prohrál v úterý v Polkowicích 86:90, ale favorita prohnal a je v Polsku pátý. O svých kvalitách přesvědčila americká pivotka Gustafson, trefila 26 bodů.


Elazig prohrál v úterý s Galatasarayem 79:87, moc se nebránilo, bývalá hráčka USK Dubljevič z Černé Hory zaznamenala 18 bodů, asi největší hvězda "bubliny" v hale Vodova, americká rozehrávačka Kelsey Mitchell (šestá nejlepší kanonýrka WNBA) přidala 17 bodů. Po odchodu Hanušové má Elazig čtyři zahraniční hvězdy (ještě Američanka Cannon a Slovinka Barič), ale je otázkou, zda tři náročné bitvy ve čtyřech dnech zvládnou.


Turecký tým navíc dlouho s pořadateli nekomunikoval a až za pět minut dvanáct se snažil doladit vstup své výpravy do ČR. V době celosvětové pandemie covidu - 19 to není zrovna snadné. Družstvo z Moskvy bylo naopak vzorné s vyřizováním vstupu do ČR, ale přes vánoce a nový rok úřady nepracují a tak ruský manažer byl v napětí ohledně vyřízení víz...


Po vyhrané kandidatuře na pořádání turnaje skupiny D museli v Králově Poli ještě získat výjimku ze zákazu pořádání hromadných akcí z ministerstva zdravotnictví ČR, sesouladit ji s pokyny FIBA Europe zejména o testování. Každá osoba ze země mimo EU musí mít speciální pozvání, vč. rozhodčích.


Přísné podmínky upravují dopravu delegací do ČR z pražského letiště do Brna i kyvadlové přesuny autobusem v rámci "bubliny" mezi halou a hotelem. Byť se bude hrát bez diváků, tak omezení budou i v hale, např. pro novináře i fotografy, izolaci pocítí výpravy i v hotelu Vista, kde jsou všechny ubytovány. Příjezdový den pro zahraniční účastníky je neděle, do "bubliny" se večer přesunou i brněnská děvčata.


Basketbaloví příznivci nebudou ochuzeni o souboje v hale Vodova, všechna střetnutí si mohou vychutnat na internetové stanici TV COM a utkání domácího "Kéniku" také na hybridním a webovém vysílání České televize. Zápasy 19., 21. a 22.1. začínají v 15 a 18 hodin, domácí celek hraje vždy druhý večerní zápas.

V neděli do bublinyV neděli do bublinyV neděli do bublinyV neděli do bublinyV neděli do bubliny