Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Trojice z Valosunu v národním týmu


Zápasovou přípravu na olympijskou kvalifikaci zahájí  v Madridu české basketbalistky. Zástupkyně jediného českého kolektivního sportu se šancí na postup do Pekingu se střetnou s domácí reprezentací.



V úterý do Španělska odletělo dvanáct hráček, které se dnes a zítra střetnou s domácí reprezentací. V Madridu tak budou mít příležitost otestovat si dějiště červnové olympijské kvalifikace.

První přípravné zápasy se Španělskem budou zároveň konfrontací s týmem, který na podzimním ME vybojoval stříbrné medaile. "Určitě představují v domácím prostředí nejkvalitnější soupeřky v přípravných zápasech. Cenná je i možnost vyzkoušet si prostředí, kde se odehraje kvalifikace. Po sezoně hráčky neměly mnoho času na oddech, ale soupeřky jsou na tom podobně," citovala trenéra Bobrovského agentura ČTK.


Po návratu do republiky se svěřenkyně trenéra Jana Bobrovského sejdou znovu příští týden. K týmu se připojí i další čtyři hráčky a šestnáctičlenný kádr absolvuje dvě utkání s Běloruskem a dvě s Čínou. Těsně před odletem na kvalifikaci pak basketbalistky sehrají dvě generálky s Novým Zélandem.


Jak na olympiádu?


V olympijské kvalifikaci se české basketbalistky utkají v Madridu 9. června s Argentinou a 11. června s Angolou.


Dva nejlepší týmy ze čtyř tříčlenných skupin postoupí do čtvrtfinále, které je na programu 13. června.Vítězové už budou mít zajištěné letenky do Pekingu, poražení čtvrtfinalisté budou v dalších dvou dnech bojovat o poslední volné místo.







 Kádr týmu



Tereza Brantlová, Krasnodarsk (Rus.)
Kateřina Elhotová, USK Praha
Michaela Hartigová, USK Praha
Romana Hejdová, Valosun Brno
Petra Kulichová, Gambrinus Brno
Hana Machová, Gambrinus Brno
Markéta Mokrošová, USK Praha
Martina Rejchová, Parma (It.)
Miloslava Svobodová, Valosun Brno
Ivana Večeřová, Gambrinus Brno
Jana Veselá, Gambrinus Brno
Eva Vítečková, Gambrinus Brno


Tým příští týden doplní
Romana Stehlíková, Gambrinus Brno
Edita Šujanová, Nitra (Slov.)
Michaela Uhrová, Banská Bystrica (Slov.)
Veronika Vlková, Valosun Brno