Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

KP Brno podpoří zdravotnictví

Části svých odměn za měsíc říjen, ve kterém je zásadně omezeno sportování se vzdají basketbalistky, realizační tým i funkcionáři KP Brno ve prospěch českého zdravotnictví.


Spontánní domluva v rámci zhoršujícího se stavu způsobeného pandemií koronaviru proběhla při společných zdravotních testech všech účastníků zítřejšího přesunu extraligového týmu k basketbalovým tréninkům do sportovní haly v rakouském Mistelbachu. 


Vedení oddílu a kluboví partneři tento krok učiněný ve prospěch Fakultní nemocnice Brno podpoří dalšími prostředky tak, aby se konečná částka vyšplhala na rovných 100.000,- Kč.


Po konzultaci s nově zvoleným senátorem kandidujícím právě v královopolském obvodu a bývalým ředitelem této nemocnice MUDr Romanem Krausem, MBA bude tento dar použit na nákup testů detekujících antigen koronaviru způsobující onemocnění Covid-19.


"Jde o významnou pomoc v prevenci proti šíření tohoto onemocnění," řekl ředitel bohunické nemocnice prof. MUDr. Jaroslav Štěrba, Ph.D. a poděkoval v současné době taktéž těžce zkoušeným sportovcům za jejich gesto.


Představitelé KP Brno doufají, že se k podobnému kroku přidají i další nejenom basketbalové sportovní kluby a společnými silami se podaří docílit alespoň částečné stagnace tohoto onemocnění, která by mohla znamenat pozvolný návrat vrcholových sportovců do tréninkového i herního procesu.

KP Brno podpoří zdravotnictvíKP Brno podpoří zdravotnictvíKP Brno podpoří zdravotnictvíKP Brno podpoří zdravotnictvíKP Brno podpoří zdravotnictví