Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Ohlasy fanoušků na program play off

Konec ženské ligy není důstojný


převzato z emailů, adresovaných na náš oddílový email


Dobrý den,
nedá mi to, abych Vám nenapsal. Když sleduji letošní play off Trocal ŽBL, nevím, co si mám myslet. Co je to za play off, když se jedna série odehraje během odpoledne (Gambrinus-Strakonice), druhá začne den poté, co Valosun postoupí ze čtvrtfinále. Týmy USK a Gambrinusu se domluví se soupeři, že odehrají vše doma. Hrůza, hrůza.Hraje se ve všední den dopoledne. Tohle má být prestižní soutěž??? Vážení přátelé, to je ostuda českého basketbalu!!! Já vím, že Vás všechny na čbf zajímá především Mattoni NBL, ale tímhle si český basketbal prestiž nezíská.
Všude na světě ve všech sportech je play off vrcholem sezony. Ale u nás v české ženské lize je to nutné zlo. Tak to play off nehrajte, ZRUŠTE HO!!! Bude to lepší. Vždyť to stejně nemá cenu, že? Tak ať se hraje čtyřkolově základní část a konec. Mistr bude znám, ostatní umístění také a hotovo a ne na závěr dělat takovouhle šaškárnu. Přitom v této lize hraje řada velmi kvalitních hráček, hvězd...to v jiných sportech třeba u nás není k vidění. Jak mám svým přátelům vysvětlit, že např. naše liga žen má větší úroveň než liga volejbalistek? To mi teď nikdo neuvěří, když mu řeknu, jak se hraje v basketu play off.

S pozdravem
Otakar Pešava


Dobrý den,

jsem dlouholetým fanouškem basketbalu.

Dle mého názoru je letošní play off z hlediska jeho časového plánu degradací závěrečné fáze soutěže, a tím i celé TROCAL ŽBL.

Jsem si plně vědom výkonnostního odstupu Gambrinusu SIKA Brno od ZVVZ USK Praha - a tohoto pražského celku od zbývajíjcích družstev v soutěži. Přesto skutečnost, že se semifinálová utkání hrají ve dvou, případně třech po sobě následujících dnech (ve čtvrtek v podvečer, v pátek již dopoledne) považuji za naprosto nepřijatelnou. Není v silách žádného týmu, aby podal - v rámci svých možností - optimální výkon v každém z těchto utkání.

Tato kumulace zápasů kromě toho (navíc třeba Valosun Brno hrál čtvrtfinálová utkání v úterý a ve středu) s sebou přináší také zvýšené riziko zranění hráček.


Doufám, že podobný šílený kvapík se nebude v závěru příští sezóny opakovat.

S pozdravem

Petr Dlouhý


Subject: Odpověď Vážený pane Dlouhý, přeji Vám pohodový den a dovolte mi abych Vám nejprve poděkoval za Váš e-mail a zároveň na něj reagoval. - termínová listina pro tuto sezónu byla postavena tak, že čvtfinále se měla hrát minulý týden, semifinále tento týden a od středy 23.4. se měla hrát finálová utkání a utkání o 3. místo - bohužel konání čtvrfinálových utkání ovlivnily dvě věci a to: - karanténa družstva Strakonic, které měly hrát s Gambrinusem Sika Brno (z toho důvodu se utkání odehrála v úterý) - přidělení pořadatelství Final-four Euroligy do Brna (toto nebylo původně v plánu FIBA), které se konala v Brně na Vodové, kde hraje Valosun Brno. Zde se od úterka 8.4. pokládala nová palubovka. Valosun odmítl hrát čtvrtfinálová utkání v hale Rosnička (hala Gambrinusu) s tím rizikem, že bude hrát více utkání po sobě - semifinálová utkání se musela sehrát ve čtvrtek a pátek (event. 3. utkání v sobotu), protože na základě požadavku ČT se finálová serie začíná již v pondělí - přímý přenos - dnešní semifinálová utkání jsem povolil sehrát v dopoledních hodinách, že toto bude nabídnuto školám. V Brně při utkání s Trutnovem padl letošní divácký rekord a utkání shlédlo 1200 diváků. S pozdravem Ing. Zdeněk Ringsmuth - sportovní ředitel ŽBL

Ohlasy fanoušků na program play off