Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
16.4.2024 18:00 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
19.4. HK - KP TANY Brno, 21.4. KP TANY Brno - HK
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Šlágr v zavřené hale

Jen necelých pět kol RENOMIA ŽBL se stihne odehrát, než dojde kvůli zhoršení epidemiologické situace v České republice ke kompletnímu omezení sportovních aktivit včetně profesionálních soutěží. Nejvyšší ženská liga tak ještě zvládne o tomto víkendu sehrát čtyři zápasy, než se od pondělí 12. října minimálně na 14 dní přeruší.


O to větší motivaci budou mít týmy během víkendových duelů, které se sice odehrají bez diváků, ale můžete je sledovat v přímých přenosech na TVCOM.cz. A na brněnské derby v hale Vodova přijede natáčet TV štáb Tomáše Budky. "Budeme se snažit fanouškům přinášet basketbal v nějaké podobě i v době zavřených hal,“ řekl k aktuální situaci guvernér RŽBL Daniel Kurucz.


Souboj mezi KP a Žabinami je šlágrem kola. Zatímco domácí basketbalistky mají za sebou už tři zápasy (prohra v Trutnově, výhry v Ostravě, se Strakonicemi, zápas se Slovankou byl odložený), tak Žabiny se zapojily do ligy až ve středu kvůli vlastní koronavirové karanténě. Trutnov v prázdné Rosničce působil ztraceně, vůbec nepřipomínal tým, který nedávno přestřílel KP a prohrál vysoko 59:98.


Žabiny jakoby neměly dlouhou pauzu, bojovaly s elánem, tvrdě, bez chyb, střelecky se proti Východočeškám prosadily Stoupalová s Kopeckou. V kádru trenéra Pruši není z loňské osy týmu už rozehrávačka Záplatová a také zkušená Kateřina Zohnová, která se přesunula přes kopec do Králova Pole.


V domácím družstvu pobyla jen krátce v průběhu září americká pivotka Shalaunda Burney - Robinson, nezapadla do trenérových představ a zkusí se prosadit v Belgii. Derby začíná v sobotu v 16:30 hod. - odkaz na přímý přenos je ZDE: https://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Basketbal/Soutez-Basketbal-ZBL/Cast-Zakladni/Pohlavi-Zeny/Sezona-2020-2021/192127-VALOSUN-Brno-Frisco-Brno.htm


Z dalších deseti o víkendu hraných domácích utkání mládeže se s určitostí odehraje extraliga juniorek (v sobotu KP - Trutnov ve 12:45 a v neděli KP - Hradec v 9:30, vše stará hala Vodova) - uskutečnění dalšího programu je v řešení (již odloženy jsou zápasy ligy U15 a mini U13...).

Šlágr v zavřené haleŠlágr v zavřené haleŠlágr v zavřené haleŠlágr v zavřené haleŠlágr v zavřené hale