Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Evropa chystá poháry

V rámci videokonference Board FIBA Europe učinil zásadní rozhodnutí ohledně pokračování vlastních pohárových i reprezentačních soutěží. Na základě doporučení pracovní skupiny bylo rozhodnuto o ukončení přerušených ročníků FIBA Europe Cupu, Euroligy žen a EuroCupu žen, kde úspěšně startoval tým KP Brno.


Všechny kluby, které se dostaly do čtvrtfinálové fáze, ve které byly soutěže přerušeny, obdrží do žebříčku klubů body, jako kdyby skončily čtvrtfinále. Soutěže tak nepoznají pro sezónu 2019/20 svých vítězů. O šanci obhájit euroligový bronz tak přijdou také basketbalistky USK Praha. 


Dále bylo rozhodnuto, že nové ročníky klubových soutěží začnou podle plánu v září/říjnu bez diváků a budou se vždy řídit legislativními nařízeními dané země. FIBA má navíc připravený plán na zkrácené verze soutěží, pokud by nebylo možné  odstartovat v řádném termínu budou automaticky poháry odloženy na leden 2021, se zkráceným systémem. Pokud bude muset být soutěž přerušena z důvodu nového propuknutí COVID-19, budou odehrané zápasy započítány a bude navržen nový zkrácený systém.


Vedení KP Brno (přes všechna výše zmíněná rizika) je připraveno i pro příští sezonu start královopolských basketbalistek v prestižním EuroCupu ekonomicky zajistit!


 

Evropa chystá poháry