Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Uragán ve třetí čtvrtině

Vyjasnění ve skupině A nadstavby RENOMIA ŽBL přineslo 4. kolo. Brněnské derby skončilo počtvrté v tomto ročníku soutěže úspěchem hostujícího kolektivu - a protože se hrálo v hale Rosnička, tak se ze zaslouženého vítězství 75:62 nad Žabinami radovaly po velkém obratu basketbalistky KP!


Dvě kola před koncem je jisté, že Žabiny budou třetí (36 b.), Slavia čtvrtá (31), zatím druhý tým KP (39) má ovšem šanci přeskočit Hradec Králové (40), ve středu se právě Lvice představí v hale Vodova!


Sobotní derby začalo zostra tříbodovou přestřelkou Eva Kopecká v. Stoupalová, hostující tým se odpoutal na tři body (11:14), ale konec první čtvrtiny patřil už Žabinám. "Spíme v obraně," láteřil kouč KP Dušan Medvecký při timeoutu, a když nastal i chaos v hostující ofenzívě, tak na tabuli svítil stav 34:24. Do přestávky se nápor Žabin (bez rozehrávačky Záplatové) podařilo zastavit a mohlo být i veseleji, jenže sudí byli přísnější na děvčata z Králova Pole.


Což basketbalistky z haly Vodova dopálilo a třetí desetiminutovka byla zcela v jejich režii (8:28!). Tři trojky, deset bodů Emily Potter, která ve 24. min otočila skóre (40:41), pět Lídy Dudáčkové, rozdováděly se i snajperky Míša Stará a Gabriela Andělová a zaskočený soupeř jen lapal po dechu.


Poslední část hráčky KP kontrolovaly (48:63), Žabiny nepustily na dohled, Míša Stará, jak spočítali statistici, překonala historickou hranici 3000 ligových bodů a zařadila se mezi legendy. Soupeři se v bouřlivé atmosféře vystřídali 7x ve vedení (Žabiny 21 min., KP 18 min.), ukázala se síla lavičky KP (6:31), více ztrát domácích (19:15)  se promítlo i do jejich využití (11:22). Trojky se dařily tentokrát více KP (20/6), domácí úspěšnost byla podprůměrná (14/2). 


Hlasy trenérů


Viktor Pruša, Žabiny: "V prvním poločase jsme hráli velmi dobře, organizovaně, to nám dávalo energii, v přechodové fázi jsme si generovali dobré zakončení. Ve třetí čtvrtině jsme dělali triviální chyby v obraně a Královo Pole se vrátilo do utkání. Ztratili jsme tak i sebevědomí na útočné polovině a dostávali se do krkolomných postupných útoků. Prohráli jsme jen jednu čtvrtinu, ale stálo nás to zápas."


Dušan Medvecký, KP: "Derby probíhalo ve dvou vlnách. Do poločasu jsme byli v obraně všude pozdě, to byla katastrofa. V šatně jsme si něco řekli a pak dostali jen osm bodů ve třetí čtvrtině. Tam se položil základ k vítězství. Když se chytneme v obraně, tak nám padnou i nějaké trojky, jsou důležitou součástí naší hry. Holky se dostaly do laufu a už je nešlo zastavit."


Žabiny - KP Brno 62:75 (26:20, 38:31, 46:59)


Body: Stoupalová 21, Vacková 12, Vondráčková 11 - Stará 18 (trojky 8/4), Potter 13, Andělová 11, Dudáčková 9, van Grinsven 7, Remenárová 6, Kopecká a Green 4, Beránková 3, fauly: 25:26, TH: 25/18:25/17, trojky: 2:6, 250 diváků, rozhodčí Hošek, Perlík, Hartig. 

Uragán ve třetí čtvrtině