Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Slavia bez nizozemské pivotky

Do poloviny se dostává nadstavba A RENOMIA ŽBL, KP hostí ve středu od 17:30 Slavii. Pražanky po dvou vysokých porážkách s Hradcem Králové a Žabinami mají jisté čtvrté místo (pro play off, kam naskočí tým USK páté), naopak Brňanky potřebují zvítězit a tím tlačit na vedoucí Východočešky, které čeká těžké utkání v hale Rosnička.


Pražanky dorazí do haly Vodova už bez své 196 cm vysoké nizozemské pivotky van der Keijl, která přestoupila poslední možný den do Žabin. Je to pro tým trenérů Rešetára a Onušky určitě oslabení, více spoléhat budou na rozehrávačku Mircovou, křídla Hoškovou a Bakajsovou (bude-li po zranění oka fit), pod košem mají Litevku Savickaite a exbrněnskou Báru Holubovou.


Družstvo KP je velkým favoritem, v této sezoně se střetlo se Slavií třikrát a třikrát vyhrálo. V lize v říjnu 82:56, v prosincové odvetě v Edenu 88:64 a v Českém poháru v Kutné Hoře v duelu o bronz 107:50, když soupeř dohrával se dvěma nevyfaulovanými bojovnicemi... Domácí  trenér Dušan Medvecký by už mohl mít ve středu k dispozici vysokou Kanaďanku Potter, rozhodne lékař.


Naopak čerstvá posila KP pod koš Renáta Březinová ještě zřejmě nenastoupí. "Mám takové neurčité zranění, vyskočila mi plotýnka, musím hlavně naposilovat. Konzultuji svůj stav s fyzioterapeutkou a kondičním trenérem a spíš to vidím, že budu připravená až v sobotu v Žabinách."


Poslední zápas odehrála česká reprezentantka 4.ledna v maďarské lize. "V Ceglédu jsem nebyla spokojená. Chyběli zde fyzioterapeut, masér, asistent trenéra, přitom jsme hodně trénovali a cestovali v EuroCupu. Bylo to bez regenerace a proto se mi se zády stalo to, co se stalo...V Brně je to opak zabezpečení z Ceglédu a vše probíhá správným směrem."


Statistici spočítali, že domácí Míša Stará má šanci se posunout mezi elitními střelkyněmi české ligy, na 40. Editu Šujanovou (2965) ztrácí 4 body a na 39. Irenu Boreckou (obě bývalé hráčky KP) osm...

Slavia bez nizozemské pivotky