Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Bronz z Kutné Hory

Podobně jako v předchozích ročnících Českého poháru se ani z Kutné Hory nevracejí basketbalistky KP s prázdnou. V duelu o 3. místo na turnaji Final 4 v hale Klimeška porazily Slavií vysoko 107:50 a převzaly pohár a bronzové medaile. Pražanky nezvládly koncovku a dohrávaly nedůstojně ve dvou.


Družstvo KP nechtělo nic ponechat náhodě a vstoupilo do utkání parádně. Šňůra 10:0 určila ráz vývoje utkání. Brňanky využívaly slávistických chyb v obraně. Pražankám se i přes 12 útočných doskoků za poločas navíc nedařilo ani v ofenzívě. Samy se připravovaly o možnost ohrozit koš soupeřek zbytečnými ztrátami.


Po změně stran se Pražanky začaly probouzet střelecky. Dokázaly svoje manko stáhnout až na rozdíl šesti bodů (43:37). Jenže pak se začala projevovat úzká rotace Slavie při problémech s fauly. Jako první odešla povinně na lavičku Bakajsová. Rychle jí následovaly další spoluhráčky.


Svěřenkyně trenéra Medveckého mohly dál navyšovat své vedení. Pražanky nesmyslně rezignovaly na obranu v rámci pravidel. Když faulovala popáté Hošková, měl trenér Rešetár už poslední možnost, kterou hráčku poslat na hřiště. Jenže ani to Pražankám nestačilo. Očividně záměrné fauly Slavie vykrystalizovaly ve dvě nesportovní chyby pro Holubovou a další vyfaulování.


Pražanky se tak od 34. min. postupně vytrácely z palubovky a zápas dohrávaly ve dvou! Ani tento závěr s pachutí nesportovního přístupu nemohl zkazit radost královopolským děvčatům z bronzových medailí. V dramatickém finále zdolaly po dvojím prodloužení Žabiny Hradec Králové 93:90. V sobotu 1.2. se oba úspěšné brněnské celky představí v derby ve staré hale Vodova v rámci ŽBL!


Hlasy trenérů


Dušan Medvecký (KP Brno): „Medaile je medaile a co by za ní jiné týmy daly. Nic takového jsem nikdy nezažil a doufám, že už nezažiji. Zápas se zlomil zřejmě, když se vyfaulovala Bakajsová. Nemyslím si, že to byl čistý zápas ze strany Slavie, ale to je jejich věc. Já jsem spokojený, protože jsem před pohárem řekl, že chci medaili a tu máme.“


Jozef Rešetár (BLK Slavia Praha): „Snažili jsme se vyrovnat tvrdostí soupeři. To jsme nezvládli a dohrávali s nižším počtem hráček. Rozhodující byla úspěšnost střelby, protože počet střeleckých pokusů byl vyrovnaný, ale úspěšnost byla jednoznačně na straně Brna.“


KP Brno - Slavia Praha 107:50 (18:10, 34:20, 60:38)


Body: Stará 18, Andělová 17, Remenárová 14, Kopecká a Beránková 14, Potter 11, Dudáčková 8, van Grinsven 4, Tarkovičová, Hadačová a Green 2 - van der Keijl 15, Hošková 11, Mircová 8, fauly: 22:39, TH: 48/32:17/12, trojky: 9:2, 400 diváků, rozhodčí Pokorný, Perlík, Peterková.

Bronz z Kutné HoryBronz z Kutné HoryBronz z Kutné HoryBronz z Kutné HoryBronz z Kutné Hory