Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

KP mezi pohárovou elitou

V posledních čtyřech sezonách Českého poháru basketbalistek se družstvo KP Brno vždy radovalo z medailového umístění. V roce 2016 skončilo v Karlových Varech třetí, dále bylo druhé na Rosničce, triumfovalo v Nymburku a vloni bylo druhé opět v západočeských lázních! 


O víkendu čeká na hráčky KP Final 4 ČP v Kutné Hoře, turnaj ročníku 2019/20 otevře atraktivní brněnské derby KP - Žabiny! "Nechci se zabývat tím, že nás čeká derby, Neznám regionální brněnské vztahy z minulosti, je to nějaký dějepis. Žabiny jsou výborný soupeř, jeden z nejlepších v Česku, mají konsolidovaný široký kádr, zápas rozhodnou maličkosti a aktuální forma. My se těšíme a jedno, proti komu budeme v Kutné Hoře na úvod hrát, i Slavia má svoji kvalitu," upozornil trenér KP Dušan Medvecký.


V ČP i tentokrát nestartuje ligový suverén USK Praha, který se může soustředit na Euroligu. "Že chybí tým USK, tak to je ku prospěchu domácího poháru. Alespoň v této soutěži se nebude bojovat jen o druhé místo, ale i o vítězství," pochvaloval si trenér KP Brno.


Příprava děvčat z haly Vodova na Final 4 nebyla podle Dušana Medveckého ideální. "Celé období od půlky prosince bylo podivné. Odletěly cizinky, jakmile se vrátiily, tak přišly nemoci, zranění. Až v týdnu před Final Four jsme konečně pohromadě a snad se rychle a dobře připravíme." 


Program v Kutné Hoře v hale Klimeška začne v sobotu 25. ledna prvním semifinalovým duelem KP Brno – Žabiny od 14 hodin, v 17 hodin pak dojde na souboj Hradce Králové se Slavií Praha. Poražení se utkají druhý den od 14 hodin o bronz, vítězové od 17 hodin o titul šampionek. 


V této sezoně se potkaly brněnské týmy v ŽBL jednou, v říjnu v prodloužení vyhrál celek KP na Rosničce 83:73. Týden po duelu v ČP se oba rivalové potkají 1.2. v rámci 15. kola ŽBL ve staré hale Vodova!

KP mezi pohárovou elitou