Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Slovanka - mládí i zkušenost

Zdánlivě snadný soupeř čeká na tým KP ve 14. kole ŽBL. Třetí Brňanky cestují v neděli do Ml. Boleslavi (17) a v neúplné tabulce poslední Slovanka by měla být snadným soustem. Jenže Středočešky (bilance 2/9) asi na úplné dno nepatří a po aktuálním posílení se spíše chtějí odrazit k boji o sedmou či osmou příčku. 


Družstvo Slovanky je mixem mládí a zkušenosti, v kádru jsou bývalé reprezentantky Bartoňová a Mahlerová - Křížová, ale také kvalitní juniorky. Domácí čeká proti Moravankám první ligový zápas po více než měsíci, naposledy její hráčky vyběhly 15. prosince proti Levharticím Chomutov. Po novém roce se představily pouze ve čtvrtfinále Českého poháru (porážka 58:102 se Žabinami). Premiéry v české nejvyšší soutěži se v dresu středočeského celku konečně dočká americká pivotka Sherise Williams.


Brněnský tým zasáhla marodka (viróza, zranění) a tak trenér Medvecký povolal do sestavy i juniorku Jedovnickou. Hostující tým by měl i tak splnit roli favorita a rozehrát se před Final4 ČP. V říjnu v hale Vodova celek KP zvítězil nad Slovankou 88:41.


V Brně se ze všech celorepublikových soutěžích představí pouze extraligové kadetky KP, v sobotu hrají s Hradcem Králové (15, hala VUT Purkyňova), v neděli s Trutnovem (12, nová hala Vodova).

Slovanka - mládí i zkušenost