Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Brněnské derby v Kutné Hoře...!

V sídle České basketbalové federace v Praze byly ve čtvrtek vylosovány semifinálové dvojice Final4 Českého poháru žen, který se uskuteční 25. a 26. ledna v Kutné Hoře. Los provedený v přímém přenosu na sociálních sítích Český basketbal generálním sekretářem ČBF M. Konečným proti sobě svedl v prvním semifinále brněnské kluby KP a Žabiny a v tom druhém obhájce titulu Hradecké Lvice a BLK Slavia Praha.


Při neúčasti ligového suveréna USK Praha je Český pohár žen příležitost pro ostatní tuzemské kluby pokusit se ukořistit cenný triumf. Složení Final4 je ze tří čtvrtin stejné, jako v loňské sezoně na Final4 v Karlových Varech, jen Nymburk nahradí v Kutné Hoře Žabovřesky.


Brněnské derby se zatím v letošním ročníku ŽBL konalo jen jednou, když 20. října ukořistily Královopolanky na Rosničce cennou výhru 83:73. Půjde však také o reprízu loňského semifinále play off. Hned v následujícím ligovém kole po pohárovém Final4 se navíc v derby o Brno oba celky utkají znovu na palubovce haly Vodova (původní termín 1.2. se však z důvodu konání kvalifikace ME ve futsalu asi bude přesouvat...).


I duely Hradce se Slavií mají v sobě pikantní náboj. Pražanky budou totiž chystat odvetu za loňské semifinále poháru v Karlových Varech, kde je Hradec přehrál hladce 85:52 a dokráčel pak až k celkovému triumfu. Jediný vzájemný zápas v této sezóně vyhrál Hradec, který 9. října porazil doma Slavii 79:71.


Program Final Four Českého poháru 2019/2020 (25. - 26. ledna, Kutná Hora - hala Klimeška):


1. semifinále: KP BRNO - Žabiny Brno (sobota 14:00), 2. semifinále: Slavia Praha - Hradec Králové (sobota 17:00), utkání o 3. místo (neděle 14:00), FINÁLE (neděle 17:00)


POZOR - všichni příznivci KP Brno jsou v nové kutnohorské hale Klimeška více než vítáni a bude pro ně zajištěno několik možností přesunu, včetně doporučeného ubytování v tomto krásném a historickém městě ve Středočeském kraji.


Kénik DO-TO-HO...!!!

Brněnské derby v Kutné Hoře...!