Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Soupeře smetla lavina

Stovkou v 10. kole ŽBL. která padla do trutnovského koše, se hráčky KP naladily na další důležité předvánoční souboje. Hostující tým v prvním poločase docela zlobil, ale po přestávce už dominovaly v hale Vodova Brňanky. Zvítězily 104:66, když za překonání stobodové hranice po své tříbodové trefě bude míchat těsto a chystat na středu moučník Sarah Beránková... 


Utkání bylo dvě čtvrtiny vyrovnané, v 19. min. dokonce Východočešky vedly (35:36), družstvo KP ale stihlo do poločasu mírně odskočit. Po přestávce to už byla exhibice KP, Trutnov se ocitl pod lavinou rychlých akcí domácích a pouze chvílemi se zapojoval do tříbodových přestřelek.


Celkem padlo 21 trojek při vysoké úspěšnosti (55%:40%). Je zajímavé, že domácí děvčata měla stejnou střelbu šestek a trojek (20/11). Výrazný byl nepoměr ztrát (10:25) a tedy i bodů po nich (28:11). 


Hlasy trenérů


Jakub Nevrlý, asistent trenéra KP: "První poločas byl relativně vyrovnaný, přispůsobii jsme se hře soupeře. Trutnov měl při střelbě i štěstí, naší chybou bylo, že jsme jim takové střely vůbec umožnili. Po lehkém větru o přestávce v šatně se náš výkon zvedl a už jsme hráli to, co jsme si představovali."


Michal Martišek, Trutnov: "My jsme odehráli úplně odlišné poločasy. V prvním to byl výkon na hranici našich současných možností. Čekali jsme, že zkušené Brno to ve třetí čtvrtině nenechá jen tak.My jsme však domácím pomohli pasivnější hrou, kupili jsme chyby, 25 ztrát je hodně. Domácí se dostali na koně a jejich širší rotace rozhodla o konečném výsledku."  


KP Brno - BK Trutnov 104:66 (21:19, 40:36, 68:47)


Body: van Grinsven 21, Kopecká 20, Stará 20 (trojky 8/6), Andělová 12, Green 10, Remenárová a Potter 6, Beránková 5, Tarkovičová 2, Dudáčková a Hadačová 1 - Finková 13, Potočková 12 (4 trojky), Rylichová a Kozumplíková 11, fauly: 12:15, TH: 20/11:10/4, trojky: 11:10, rozhodčí Kubiš, Holubek a Křičková, 350 diváků.

Soupeře smetla lavina