Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Favorit na kolenou, triumf KP!

Evropa už zase musí respektovat královopolský ženský basketbal. Začaly eurocupové odvety a celek KP se ve 4. kole výhrou 71:67 nad sebevědomým Gorzowem postaral o velké překvapení a ve skupině A má zapsán první úspěch.


Pokud jde o postupové ambice, ještě není nic rozhodnuto  - do play off lze jít i ze třetí pozice. EuroCup má nyní přestávku, v příštím kole se Brňanky představí koncem listopadu v Ankaře v duelu s Botasem SK.  


Zápas před kamerami ČT sport bodově odstartovala největší hvězda hostů Američanka Copper, ale hráčky KP přijaly tempo Gorzowa a za poločas se soupeři devětkrát vystřídali ve vedení. Brňanky odskočily nejvíce několikrát o čtyři, Polky o pět bodů (31:36).


Bylo znát, že domácí tým se basketbalem i baví, některé akce rozžhavily už tak bouřlivé diváky, z nichž dvacítka dorazila z Gorzova. Nebýt bídné 37,5 % střelby šestek a zahozených šoupáků, mohlo být v hale Vodova ještě veseleji. Neudržitelná Sarah Beránková nasázela za poločas do protivníkova koše 14 bodů (trojky 6/4).


Po změně stran se nejprve o malý náskok zasloužila Gabby Green, potom se k polské smůle střelecky rozvášnila Míša Stará. Nasázela za poločas 14 bodů - a nejvyšší vedení KP bylo právě 14 bodové (61:47). Domácí tým převáděl nejlepší výkon v rámci všech utkání EuroCupu, schlíplý favorit nenacházel recept na nadšené představení KP.


O vymazání Copper se postarala především všudybylka Eva Kopecká, přitom americké křídlo dalo v prvním vzájemném střetnutí v polovině října 33 bodů a přispělo tak podstatně k výhře Gorzowa 93:54. 


Nicméně Moravanky se ve finiši trochu zalekly výhry nad hvězdami nabitým Gorzowem, od stavu 71:62 už neskórovaly, ale ani družstvo trenéra Maciejewského víc než snížení na konečných 71:67 nepředvedlo. Po zásluze se děvčata KP za výborný výkon a bojovnost dočkala velkých ovací publika. Kdo na ně vsadil, tak vyhrál desetinásobek, bookmakeři se tentokrát škaredě zmýlili... 


Hlasy po utkání


Dariusz Maciejewski, trenér Gorzowa: "Brno hrálo velmi dobře, agresivně. Nám nevycházel přechod z útoku do obrany, občas jsme hráli až hloupě. Náš basketbal je založený na rychlosti, ale Brno bylo ještě rychlejší. Může za to také únava, hrajeme teď hodně často."


Dušan Medvecký, trenér KP: "Je to cenné vítězství, holkám říkám tři měsíce, že hrají dobrý basketbal. Ted už v hlavách mají, že mohou porazit i takového soupeře. Basketbal je o koncentraci, nesmíte ji ztratit. Nerad hráčky chválím, ale dnes to udělám."


Eva Kopecká, křídlo KP: "Ubránily jsme Copper, dala jen 12 bodů, je to rozdílová hráčka. Když se jí nedaří, nedaří se celému družstvu. Týmová obrana byl základ, povedla se. Je to první výhra, můžeme zamíchat  skupinu. Šly jsme za vítězstvím a nepřipouštěly něco jiného."


KP Brno - ENEA Gorzow 71:67 (20:22, 38:39, 61:50)


Body: Stará a Beránková 14, Green 13, Kopecká 7, Remenárová a Potter 6, Andělová 4, Tarkovičová 3, van Grinsven a Hadačová 2 - Juskaite 17, Preželj 14, Copper 12,  fauly: 19:20, TH: 10/5:18/12, trojky: 8:3, 700 diváků, rozhodčí: Faur, Bogdanescu (oba Rum.) a Cecilia Tóth (Maď).

Favorit  na kolenou, triumf KP!Favorit  na kolenou, triumf KP!Favorit  na kolenou, triumf KP!Favorit  na kolenou, triumf KP!Favorit  na kolenou, triumf KP!