Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Ve středu proti Polkám

V tomto týdnu je na programu už 4. kolo EuroCupu, do Brna přijede polský Gorzow. Diváci v hale Vodova se mohou těšit na další hráčku z WNBA, z Chicaga Sky. Nepolapitelné křídlo Kahleah Copper je třetí nejlepší střelkyni loňského EuroCupu.


V 1. kole skupiny A se v půlce října 33 body přičinila o výhru Gorzowa nad KP 93:57. Jenže potom se její muška vychýlila, Ramle dala 14, Botasu ve středu jen 3 body!


Polky nakonec turecký celek zdolaly 72:67, musely však zabrat další opory - Litevka Juskaite s 21, Slovinka Preželj se 17 a ruská pivotka Maiga s 15 body. Gorzow po polovině skupinové části EuroCupu je na postupové druhé příčce. Americká snajperka se ale rychle otřepala a v neděli opět řádila - v lize nasázela Wroclawi 28 bodů, jenže Enea prohrála 63:71.


Gorzow  má v Brně podobný program jako KP v Polsku, v úterý večer příjezd autobusem, po utkání a večeři v hotelu Asport vyrazí výprava zpět domů. Ve vzájemných statistikách EuroCupu po třech kolech má Enea lepší úspěšnost střelby z pole (43%:31%), více využívá brejky (20,3:8,3) a důrazněji doskakuje (53:41).


Brněnské družstvo má za sebou náročný týden, v podstatě od úterý bylo na cestách, po návratu z Izraele se v neděli vydalo do Ostravy, kde si v lize poradilo se SBŠ. Zdá se, že marodka KP by mohla být prázdná a tak trenér Medvecký může ve středeční odvetě od 17 hodin využít celý kádr. Favoritem střetnutí je Gorzow, ale basketbalistky KP by měly prodat, že se v EuroCupu, který se hraje v úplně jiném tempu než ŽBL, už otrkaly. A Copper a spol. ještě postupové ambice nabourat a pokusit se o premiérové vítězství v soutěži.

Ve středu proti Polkám