Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Prodloužení pro KP!

Derby jako řemen! Kdo přišel v neděli do haly Rosnička na zápas 6. kola ŽBL, sledoval parádní představení. Duel elitních českých celků Žabin a KP vtáhl řadou zvratů do děje všechny diváky. Královo Pole dokázalo vyhrát důležité brněnské derby po neúprosné bitvě 83:73 po prodloužení a pod Špilberkem aktuálně kraluje pod ženskými koši!


První poločas byl ve znamení dvou rozdílných čtvrtin, když ta první patřila Žabinám a druhá spíše KP. Domácí hráčky skvěle zvládly závěr první desetiminutovky, když od stavu 11:12 opanovaly poslední čtyři minuty a získaly mírné vedení. Díky dvěma rychlým košům Záplatové pak utekly dokonce na plus 13 (27:14). V tu chvíli ale tým KP zapnul v obraně, nutil Žabiny k těžkým střelám a postupně začal stahovat. 


Dramatický zápas pokračoval i po přestávce. KP na začátku třetí čtvrtiny šlo krátce do vedení (42:43), pak však Žabiny zabraly a vedly až o devět bodů. To znovu hostující děvčata, bouřlivě podporované skupinou svých fanoušků, nerozhodilo a trojkou těsně před koncem čtvrtiny je znovu přiblížila na dostřel Gabriela Andělová.


Domácí basketbalistky měly v úvodu čtvrté desetiminutovky problémy se střelbou, když na první koš čekaly téměř pět minut (59:61), hostující tým byl stále v závěsu. V infarktové koncovce vedly Žabiny po šestkách Zohnové 90 sekund před koncem o dva body, na druhé straně kontrovala trojkou Andělová (68:69). Půl minuty před koncem měla šanci otočit skóre domácí Vacková, ale proměnila jen jednu šestku. A když pokus Green 5 s před sirénou vypadl z obroučky, muselo se prodloužovat.


Střelecké trápení a skvělé obrany na obou stranách pokračovaly i v nastaveném čase, ocelové nervy ukázala slovenská pivotka ve službách KP Veronika Remenárová. Ta prolomila bodové „ticho“ po dvou minutách důležitou trojkou, krátce poté přidala trestný hod, po druhém neúspěšném pomohla vybojovat míč a Michaela Stará prakticky derby rozhodla. Žabiny ještě bojovaly, první koš v prodloužení ale daly až necelé dvě minuty před koncem z šestky, a to už na zvrat nestačilo. 


Žabinám nepomohlo, že byly 31 minut ve vedení, ani 57 doskoků (KP 44). Soused z haly Vodova dokázal potrestat 29 domácích ztrát a hrál kolektivněji (asistence 15:25, z toho Green 9).


"Zase jsme s těžkým soupeřem v úvodu prohrávali o deset. Nicméně tentokrát sestava co přišla z lavičky přinesla potřebnou energii a dokázali jsme se vrátit do zápasu. Ve třetí části jsme si nenechali Žabiny až tak odskočit, udrželi jsme koncentraci a mohli dokonce rozhodnout posledním nájezdem Green.Ta nedala a šlo se do prodloužení," okomentoval dění po čtyřiceti minutách trenér KP Dušan Medvecký a dodal. "Nastavení je o štěstí. Jenže my byli lepší a měli větší vůli po vítězství."


Žabiny - KP Brno 73:83 po prodl. (23:14, 42:38, 59:56, 69:69)


Body: Záplatová 15, Zohnová 14, Vacková 13, Thompson 12 - Andělová 18 (4 trojky), Stará a Green 14, Remenárová 11, Dudáčková a Potter 9, Tarkovičová 8, fauly: 21/24, TH: 23/14:19/14, trojky: 7:9, rozhodčí Hošek, Linhart, Pokorný, 450 diváků.

Prodloužení pro KP!Prodloužení pro KP!Prodloužení pro KP!Prodloužení pro KP!Prodloužení pro KP!