Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Z Polska s porážkou

Úvodní zápas v EuroCupu mají za sebou basketbalistky KP Brno. V Gorzówě nepřekvapily, prohrály s favorizovanými Polkami 57:93. Přesvědčily se, že na mezinárodní scéně se hraje mnohem rychleji a důrazněji než v ŽBL.


Brněnská základní pětka začala v bouřlivém prostředí s respektem, utápěla se v předem ztracených individuelních akcích a když na druhé straně řádila americká snajperka Copper (24 bodů za poločas), tak brzy na tabuli svítil stav 20:4. Tým Králova Pole se však po prostřídání vzchopil, dotáhl se na 24:23 a byť skóre neotočil, sehrál nakonec nadějnou dvacetiminutovou partii.


Jenže po změně stran basketbalistky KP nedokázaly čelit náporu domácích, kupily hrubky (13 ztrát  po přestávce), zranila se Kopecká a ENEA vyhrála třetí čtvrtinu 30:9. Bylo rozhodnuto, Moravankám se vstup do eurocupové skupiny A nepovedl. Jejich středeční soupeř Botaş poslal do haly Vodova svoji vizitkou, když si hladce poradil s izraelskou Ramlou 91:64.


"Zpočátku si Američanka Copper dělala co chtěla, potom začala naše druhá sestava agresivně bránit a vypadalo to, že jsme se dostali zpět do zápasu. Ale soupeř přitlačil v obraně, na to nejsme z ligy zvyklí, a samozřejmě měl v Copper rozdílovou hráčku, takovou my nemáme," hledal příčiny porážky trenér KP Dušan Medvecký. Brňanky selhaly střelecky (jen 28,2% úspěšnost z pole) ani neubránily brejky domácích (32:8).



ENEA Gorzów - KP Brno 93:57 (22:13, 38:32, 68:41)


Body: Copper 33 (11 doskoků), Ch. Green 16, Preželj 15 - Potter 14, Stará 13, Remenárová 9, Hadačová 7, Dudáčková 6, G. Green 4, Van Grinsven a Kopecká 2, fauly: 16:19, TH: 22/18:15/11, trojky: 5:2, rozhodčí Tomičová, Mačiulis a Urbanovič, 800 diváků.


Více v článku mf dnes - ZDE: https://www.idnes.cz/sport/basket/kp-brno-eurocup-dozvuky.A191019_509102_sport-basket_tof


A brněnského Deníku - ZDE: https://brnensky.denik.cz/ostatni_region/nevydareny-vstup-do-eurocupu-basketbalistky-kp-vysoko-prohraly-v-gorzowe-20191017.html

Z Polska s porážkouZ Polska s porážkouZ Polska s porážkouZ Polska s porážkouZ Polska s porážkou