Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

EuroCup zahájíme v Polsku!

Už popáté za sebou vkročí basketbalistky KP Brno do mezinárodního EuroCupu. V Gorzowe Wlkp. se ve čtvrtek od 18 hod. střetnou s domácím týmem, spolufavoritem skupiny A.


Do Polska se vydala výprava KP ve středu brzy ráno autobusem, v podvečer je na programu 90 minutový trénink. Domácí tým je favoritem zápasu, má euroligovou minulost.


"Gorzow má šest sedm kvalitních hráček, polská liga je lepší než česká a tak se družstvo lépe připraví na poháry. Náš výkon se zvedá, ale ze silné čtyřky ŽBL, kterou hodláme atakovat, jsme zatím bojovali jen s Hradcem a vysoko prohráli. Jsem spokojený s tím, jak děvčata přistupují k tréninku, do tempa se dostávají i hráčky po dlouhodobém zranění. Uvidíme co EuroCup s námi udělá, bude se hrát v mnohem větším tempu. Snad se přispůsobíme," doufá trenér KP Dušan Medvecký. 

Trenér Gorzowa Maciejewski má k dispozici zajímavou pětici zahraničních opor, slovinskou rozehrávačku Preželj, křídla Litevku Juskaite, anglickou reprezentantku Green a pivotku Maigu z Ruska. Největší hvězdou týmu je však Američanka Copper. Vloni byla třetí v pořadí střelkyň EuroCupu, aktuálně má v polské lize průměr 28,3 bodů. Nicméně i s ní ENEA dvakrát ve třech kolech (s Gdyní a Lubinem) prohrála a je tedy zranitelná!


Fanoušci KP mohou sledovat utkání on line na You tube - ZDE: https://youtu.be/5nnyyQCPWg4?list=PLCXERy73Oiz9ui77jQk5OiB3C90q1OFpS nebo přijet hráčky podpořit přímo do Gorzówa, adresa haly sportowa je Chopina 52, Gorzów Wielkopolski (z Brna se dá autem dorazit zhruba za 6 hodin...!).


Kénik DO-TO-HO...!!!

EuroCup zahájíme v Polsku!