Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

KP Brno v eurocupové skupině A

Napětí by se dalo v salonku mnichovského hotelu Hilton krájet, v úterý totiž nastal pro nejlepší ženské kluby starého kontinentu den D. Losovala se Euroliga a EuroCup basketbalistek! Osud všech přihlášených týmů měla v rukou bývalá řecká reprezentantka Zoi Dimitrakou.


V EuroCupu se jediný český zástupce KP Brno dočkal zajímavé společnosti, navíc s jednou neznámou. Z prvního koše byl do skupiny A nalosován poražený z euroligové kvalifikace Botas (Tur.) - Gdyně, dále z druhého polský Gorzow WLKP a ze čtvrtého exotická izraelská Ramla! 


Brňanky byly zařazeny poprvé do východní Konference 1, vyhnuly se ale ruským celkům a tak v Králově Poli panuje spokojenost. Zástupce KP pozdravil v Mnichově výkonný ředitel FIBA Europe Kamil Novák. “Máte atraktivní a sportovně hratelnou skupinu. Nemusíte se obávat ani případného tureckého týmu, navíc nemyslím, že by byl proti Gdyni velkým favoritem.”


Družstva Gdyně a Ramly už v minulosti v Brně hrála v rámci Euroligy na Rosničce, na souboje Dydekové s pivotkami Imosu vzpomínal prezident polského klubu, tentokrát by se Gdyně případně představila za kopcem v hale Vodova. Pod Špilberk určitě dorazí Ramla, izraelské mistryně spoléhají tradičně na skvělé americké basketbalistky, aktuálně na střelkyni T. Mitchell, hvězdu WNBA z Indiana Fever. 


Hodně napoví zápas prvního kola skupiny A. Gorzow, který aktuálně získal Američanku Copper (vloni v EuroCupu měla za turecký Genclik 21 b. na zápas a byla třetí v pořadí střelkyň!), hostí KP 17. října. Gorzow je spolufavoritem skupiny, v minulém ročníku vypadl v 1. kole play off s Lyonem. Další zápasy KP: v hale Vodova 23.10. s poraženým z kvalifikace Euroligy Botas - Gdyně, 6.11. s Gorzowem a 4.12. s Ramlou, venku ještě 31.10. s Ramlou a 28.11. s neúspěšným z dvojice Botas-Gdyně. 

KP Brno v eurocupové skupině AKP Brno v eurocupové skupině AKP Brno v eurocupové skupině AKP Brno v eurocupové skupině AKP Brno v eurocupové skupině A