Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Zlepšení zvrat nepřineslo

V pořadí třetí utkání série o bronz v ŽBL naklonilo misky vah ve prospěch družstva Hradce Králové. V úterý v hale Vodova zvládly Lvice lépe druhou desetiminutovku (22:15), vyhrály nad KP 78:69 a vedou celkově 2:1. V pátek ve své sokolské hale budou mít mečbol! V případě, že by uspěly naopak Brňanky, tak by se hrál pátý rozhodující zápas v úterý po Velikonocích v Králově Poli. 


V úvodu měla hra spád, soupeři se střídali ve vedení, ale hostující celek stále více naznačoval, že nekompromisně chce do smrtícího trháku. Brňanky ještě s vypětím všech sil otočily z 21:26 na 27:26, ale další úder Východočešek už byl pro ně osudný - 29:43 po patnáctibodové šňůře.


Každý útok Lvic byl nebezpečný, navíc z brejků nastřílely lacině 17 bodů (KP pouze 5). Domácí tým působil před přestávkou dost bezradně, v samém závěru poločasu však trefila Oroszová trojku naděje. 


Po změně stran hráčky KP zabojovaly a postaraly se o dramatickou zápletku (47:49 po trojce Oroszové). Jenže neomylné hradecké střelkyni Minarovičové se podařilo tlak Brňanek přibrzdit. Nicméně domácí děvčata v koncovce vykřesala jiskřičku (67:71), Lvice však měly pevné nervy při šestkách a mohly se tak radovat z druhé výhry v sérii. Ze statistik vyplývá, že kromě bodů z brejků (9:25) měly mnohem lepší i střelbu z vymezeného území (22:46).


Hlasy po utkání


Romana Ptáčková, trenérka Hradce Králové: "Velice pěkný zápas, hrálo se nahoru dolů ve vlnách. Do koncovky jsme šly s náskokem, ale mentální chyby nás málem stály vítězství. Musíme se z toho poučit."


Martin Pospíšil, trenér KP: "Už poněkolikáté v play off rozhodl náš výpadek ve druhé čtvrtině, v obraně i útoku. Ve zbytku utkání jsme sice ukázali charakter i basketbalovou kvalitu, ale s takovým soupeřem jako je Hradec, se výpadky trestají. Zde musíme hledat příčinu naší porážky." 


KP Brno - Hradec Králové 69:78 (19:21, 34:43, 51:58)


Body: Oroszová 17, Stará 14, Bartáková 11, Sládková 10, Gill 9, Kopecká a Šujanová 4 - Minarovičová 18, Klaudová a Marečková 16, fauly: 17:20, TH: 17/14:19/17, trojky: 5:5, 350 diváků, rozhodčí Linhart, Zatloukal, Hecl. Stav série: 1:2.

Zlepšení zvrat nepřineslo