Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

S USK hrají Žabiny, KP o bronz

Basketbalistky KP Brno stříbrné medaile z loňského ročníku ŽBL neobhájí. Rozhodlo se o tom v pátém semifinalovém střetnutí mezi KP a Žabinami. V hale Vodova zvítězil hostující tým 74:62, celkově 3:2, a ve finále se utká s USK Praha. Družstvo KP čeká od úterý (17 h. v hale Vodova)  série o třetí místo s Hradcem Králové, opět se bojuje na tři výhry.


Páté semifinále rozhodl první poločas. Domácí celek vedl v brněnském derby v úvodu 7:4, ale protivník otočil desetibodovou šňůrou na 7:14 a už před sebe KP nepustil. Žabiny oproti minulým zápasům méně chybovaly a naopak vytěžily z hrubek domácích 26 bodů (KP 9)!


Po změně stran se královopolská děvčata zlepšila, několikrát se dotáhla na rozdíl šesti bodů, ale na víc to nestačilo. Žabiny vždy dokázaly zabrat i díky výrazné střelecké převaze z pod koše (20:42). Nedovolily KP obrat v sérii, i když ztratily vedení 2:0. Po dvou neproměněných mečbolech přece jen slaví postup do finále po pěti letech.


Domácí basketbalistky mají stále možnost vybojovat medaili, i když "jen" bronzovou. Nicméně v situaci, kdy hrají bez šesti dlouhodobě zraněných opor by měla cenu zlata...


Hlasy po utkání


Michaela Vacková, křídlo Žabin: "Hrály jsme jako tým. Když byl sporný míč, tak jsme šly do toho, pro něj! Více jsme i najížděly. Myslím, že postup jsme si zasloužily." 


Martin Pospíšil, trenér KP Brno: "Soupeř byl lepší v osobních soubojích, v koncentraci, ve hře jedna na jednu, všude byl dříve. Náš tým v prvním poločase kupil chybu na chybu, Musím si vyhodnotit, čím se to stalo. K zápasu jsme nepřistoupili tak, jak se mělo. Prohra bolí i proto, že jsme selhali v bojovnosti. Žabiny daly do zápasu více srdíčka."


KP Brno - Žabiny 62:74 (14:19, 31:45, 50:58)


Body: Oroszová 13, Stará 11, Šujanová 10, Bartáková 8, Gill 7, Kopecká 6, Moussa 5, Sládková 2 - Adancová a Webb 18, Vacková a Dudášová 13, fauly: 21:17, TH: 9/7:13/9, trojky: 7:5, 1250 diváků, rozhodčí Kec, Jeřáb a Baudyš. Konečný stav série: 2:3.

S USK hrají Žabiny, KP o bronzS USK hrají Žabiny, KP o bronzS USK hrají Žabiny, KP o bronzS USK hrají Žabiny, KP o bronzS USK hrají Žabiny, KP o bronz