CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Drtivý úder KP

Bitva brněnských týmů v semifinále ŽBL ještě nekončí! Žabiny sice měly mečbol, ale tentokrát v hale Vodova ani jednou nevedly, celek KP odvrátil vyřazení po zaslouženém vítězství 72:57 a snížil na 1:2 na zápasy! Čtvrté derby je na programu ve čtvrtek v hale Rosnička. Ve finále je už obhájce prvenství USK, který zdolal Hradec Králové 103:72, celkově 3:0.


Utkání začalo drtivým náporem domácích, Oroszová a Stará přispěly trojkami k rychlému vedení 16:2 a náskok narostl až na 27:10. Po prostřídání ale družstvo KP vypadlo z tempa a Žabiny se desetibodovou šňůrou (28:22) dostaly zpátky do zápasu. Basketbalistky KP druhou čtvrtinu sice ztratily, ale včas zatáhly za záchranou brzdu a do druhého poločasu si odnášely jedenáctibodový polštář. Kralovaly pod košem (22:15) a měly solidní procento střelby z pole 48,5.  


Po změně stran navázal hostující tým na předešlou stíhačku, hrál účelně přes pivoty a zdálo se, že se skóre otočí (47:45). Královo Pole doplácelo na zahazování tutovek, nicméně náskok zuby nehty drželo. A když se Źabiny nadechovaly k poslední zteči, trefila v 37. min. Gill trojku na 61:51 a to už soupeř tušil, že v bouřlivém prostředí porážce nezabrání. Královo Pole tentokrát kromě neutuchající bojovnosti zdobily rychlé protiútoky (32:6) a trestání ztrát (21:6).


Hlasy po utkání


Michaela Stará, křídlo KP, vyhodnocena jako nejlepší hráčka utkání: "Zápas nahoru dolů, také jsme měly horší chvíle, ale překonaly je a vyhrály. Hlavně na začátku jsme měly větší důraz, ale musíme v tom pokračovat a ještě přidat. Naše střelba v prvních dvou zápasech souvisela se špatným výběrem pozic, nyní to bylo jiné, podávaly jsme si super míče a měly otevřené střely. Nemohly jsme si dovolit být nervózní, to bychom byly sklíčené, chtěly jsme prostě vyhrát."


Martin Pospíšil, trenér KP: "Především je potřeba pogratulovat hráčkám k vítězství a charakteru, který ukázaly. Byl to bojovný zápas v němž jsme konečně ukázali play off energii. Důležitý byl dobrý vstup. A zvládli jsme i klíčové momenty poslední čtvrtiny. Stále je to o tom, že Žabiny mají velkou výhodu jedné výhry a jsou blízko postupu. Uspět na Rosničce je těžké, ale uděláme všechno proto, abychom byli na čtvrtek připraveni."


Viktor Pruša, trenér Žabin: "Začátek rozhodl celé utkání, kdyby se zvládl, tak mohlo být všechno jinak. Při předešlých výhrách jsme využili náš dobrý nástup, tentokrát jsme byli nedůslední v obraně a byli všude o krok později. Věděli jsme, o co se hraje, zvítězit se nepovedlo. Bylo to v důsledku našich chyb, 21 bodů jsme dostali po ztrátách. Do čtvrtého střetnutí však půjdeme s čistou hlavou, nic se neděje, stále vedeme."


KP Brno - Žabiny  72:57 (28:12, 40:29, 52:49)


Body: Stará 26, Bartáková 14, Oroszová 9, Gill 8, Sládková 6, Kopecká 5, Moussa a Šujanová 2 - Webb 18, Dudášová 12, Vacková 9, fauly: 20:21, TH:18/14:20/12, trojky: 6:5, 900 diváků, rozhodčí Vondráček, Linhart, Hecl. Stav série: 1:2.

Drtivý úder KPDrtivý úder KPDrtivý úder KPDrtivý úder KPDrtivý úder KP