CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Uspějí opět hosté?

Po středečním úvodu semifinalové série  ŽBL KP - Žabiny v hale Vodova se v sobotu 30.3. bude bojovat v SH Rosnička. Z vedení 1:0 (po výsledku 73:61) v brněnském derby se radují basketbalistky Žabin. Vzhledem k tomu, že nový finalista si musí připsat tři výhry, tak není nic ztraceno ani pro děvčata z KP!


Což samozřejmě předpokládá zlepšení v útoku (ve středu střelba z pole jen 70/25) a obraně. S ementálovou defenzívou KP by si hráčky Žabin určitě opět poradily, ve středu jim stačila buď přesná palba z dálky nebo jednoduchá kolmá přihrávka pod koš.


Žabinám také pomohlo, že rozhodčí rychle v důležitých fázích napískali domácím čtyři fauly (13:8 v první půli) a hráčky KP si tak musely dávat pozor, přesto obdržely důležitých 13 bodů z TH. A právě o 13 bodů skončil poločas (31:44). Když bylo rozhodnuto, neházely Žabiny TH vůbec.


Ve středu tedy nedošlo ani na dramatickou koncovku, od stavu 48:64 stačilo vítěznému kolektivu jen kontrolovat průběh. V tomto ročníku ŽBL tedy ještě ve "velkém" brněnském derby nevyhrál domácí tým, fanoušci KP, kteří jistě dorazí v sobotu (začátek je v 17 hod.) do Źabovřesk v hojném počtu, věří, že tento trend bude pokračovat! 


V hale Vodova se bude hrát v sobotu (13:30) derby v extralize juniorek, ve čtvrtfinále vedou Źabiny nad oslabeným celkem KP 2:0 na zápasy. Pokud družstvo KP zvítězí, tak se bude hrát i v neděli od 10 hod.

Uspějí opět hosté?