CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Další tříbodová sprcha

Do semifinalové série ŽBL vstoupily lépe hráčky Žabin. V sousedském brněnském derby vyhrály v hale Vodova nad KP 73:61 a vedou 1:0 na zápasy. Utkání se vydařilo hostující Vackové, která trefila 6 trojek ze sedmi pokusů a připsala si 14 doskoků! Druhé utkání se hraje v sobotu "za kopcem" v hale Rosnička v Žabovřeskách.


Ve vyrovnaném úvodu se domácí basketbalistky několikrát dostaly do dvoubodového vedení, ale přes řadu možností ho nerozmnožily a přišel zákonitě trest. Po trojce Dudášové (18:24) se Žabiny dostaly do trháku a začaly se vzdalovat.


Na oblouku často osamocená číhající Vacková začala svoji střeleckou show, podporovala ji všudybylka Adamcová a útlum KP, který zřejmě souvisel i s podivným metrem rozhodčích (fauly 13:8), znamenal třináctibodové poločasové manko.


Po změně stran skončily čtvrtiny obdobně 15:15 a 15:14, bojujíci hráčky KP občas vykřesaly jiskřičky naděje (41:50), ty však hostující celek s přehledem hasil a průběh utkání kontroloval (48:64). Družstvo KP doplatilo na špatnou střelbu z pole (35,7%) a jen minimálně vytěžilo z 19 ztrát soupeře. 


Je zajímavé, že nedávný duel v základní části ŽBL skončil v hale Vodova podobně (63:71), Žabiny tehdy trefily dokonce 13 trojek. Ve středu v semifinále play off jim "stačilo" deset! 


Hlasy po utkání


Sabína Oroszová, pivotka KP: "Potopila nás naše obrana a špatná úspěšnost střelby. Ve druhé čtvrtině jsme doplatily na hloupé chyby, Žabiny daly laciné koše. V sobotu se pokusíme sérii vyrovnat, je třeba se však poučit z chyb. Máme špatné začátky, vždy dotahujeme a někdy na to doplatíme. Musíme se snažit o lepší vstup do zápasu."


Martin Pospíšil, trenér KP: "Bojovný zápas, který neměl velkou basketbalovou kvalitu. Soupeře jsme posadili na koně ve druhé čtvrtině, kdy jsme absolutně vybouchli v situacích jedna na jednu. Věděli jsme o silných stránkách Žabin. Jejich střelecká  potence z perimetru byla opět na vysoké úrovni. Ztratili jsme výhodu domácího prostředí, soupeř může jít do trháku. Bylo to však první utkání a uděláme všechno proto, abychom se připravili precizně na druhé pokračování."


Viktor Pruša, trenér Žabin: "Bravurně jsme zvládli náš taktický plán, dále to bylo o soudržnosti, bojovnosti a charakteru našich hráček. Pokud jde o trojky, my na nich máme založenou hru, všichni to vědí. Vytvářeli jsme si dobré pozice a úspěšnost 38,5 % jsme si zasloužili."


KP Brno - Žabiny 61:73 (16:17, 31:44, 46:59)


Body: Bartáková 19, Šujanová 16, Stará 12, Sládková a Oroszová 4, Gill a Kopecká 3 - Vacková 22 (14 doskoků), Adamcová 15, Záplatová 9, fauly: 17:16, TH: 10/8:16/13, trojky: 3:10!, 900 diváků, rozhodčí Blahout, Pokorný a Znamínko. Stav série: 0:1. 

Další tříbodová sprcha Další tříbodová sprcha Další tříbodová sprcha Další tříbodová sprcha Další tříbodová sprcha