Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Rozhodla čtrnáctibodová šňůra

Úspěšně vstoupily do play off ŽBL hráčky KP. V prvním čtvrtfinalovém utkání zdolaly Slavii 79:66. Výsledek vypadá jednoznačně, ale cesta k vítězství byla pro Brňanky trnitá... Druhý zápas série na tři výhry se hraje v sobotu večer v Edenu.


Domácí tým začal v úvodu plnit roli favorita (14:5), ale Slavia se nenápadně dotáhla. Ve druhé čtvrtině se hrál neurovnaný basketbal, míč hráčkám spíše překážel. U obou družstev se projevovala únava po náročném víkendu na Final 4 ČP v Karlových Varech. Pražanky se vzpamatovaly o něco rychleji (27:33), naštěstí do většího trháku je basketbalistky KP nepustily.


Po změně stran se oba celky nejprve přetahovaly o vedení, rozhodující chvíle přišla za stavu 38:39. Míša Stará zatopila pod domácím kotlem a čtrnáctibodová šňůra (52:39) znamenala konec nadějí pro hosty. Talentovaná Jindrová a další Slávistky však nic nevypustily a naznačily, že v sobotu to v Praze nebude pro obhájkyně ligového stříbra jednoduché.


Týmu KP pomohlo zlepšené doskakování (z 19:21 po 20. min. na 37:32) i pozornější hra (ztráty 18:25), Slavii měla lepší lavičku (body střídajících děvčat 22:34). 


Hlasy trenérů


Stanislav Onuška, Slavia: "Zápas byl zajímavý, nelekli jsme se obávané aktivní obrany Brna. Poslední slovo jsme ještě v sérii neřekli. O přestávce v šatně jsem hráčky pochválil, ale současně je upozornil, že jsme měli mnoho ztrát. Přitom první poločas byl více v naší režii, hráli jsme rozumně, ale se zbytečnými ztrátami. Raději měly hráčky více střílet, než ztrácet míče."


Martin Pospíšil, KP Brno: "Slavie má velkou kvalitu, individuální i týmovou. Není to lehký soupeř. Navíc čtvrtfinále ligy začalo hned po Final 4 Českého poháru. Jeho termín byl katastrofální, nejsme dostatečně zregenerovaní. Zápasu jsem se obával a jsem rád, že se zvládl. V šatně o přestávce jsme hráčky spíše rázně upozornili na chyby, potřebovali jsme se probrat a jít do druhé půle s jiným elánem."   


KP Brno - Slavia Praha 79:66 (17:17, 32:33, 54:45)


Body: Šujanová 19, Stará 18, Sládková 13, Gill 12, Oroszová 7, Bartáková 6, Tarkovičová 3, Kopecká 1 - Jindrová 19, Burdgess 12, Pohunková 9, fauly: 20:22, TH: 21/16:11/7, trojky: 5:7, 400 diváků, rozhodčí Kapaňa, Zatloukal a Kubiš.

Rozhodla čtrnáctibodová šňůraRozhodla čtrnáctibodová šňůraRozhodla čtrnáctibodová šňůraRozhodla čtrnáctibodová šňůraRozhodla čtrnáctibodová šňůra