Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Startuje čtvrtfinále KP - Slavia

Po sobotním startu play off ŽBL Žabiny - Trutnov se ve středu dají do pohybu další čtvrtfinálové série. Narazí na sebe USK a Slovanka, Nymburk a Hradec Králové a KP čeká Slavia. V souboji druhého v tabulce po základní části ligy se sedmými Pražankami jsou Brňanky favoritem a ve středu od 17:30 v hale Vodova by měly rázně vykročit směrem k semifinále.


Naposledy se oba celky střetly ve čtvrtfinále v roce 2014, Brňanky vyhrály 3:1 na zápasy. Tentokrát by chtěly ještě rychlejší průběh série, naopak basketbalistky z Edenu touží překvapit a navázat na vyrovnané vzájemné duely v této sezóně (74:73, 63:58 vždy pro KP). 


Pražanky poslaly až na sedmou příčku v lize nevyrovnané výkony, dokázaly dvakrát zdolat Hradec, jednou Nymburk, trápit KP, ale klopýtly s Trutnovem, Slovankou i Ostravou... Na víkendovém Final 4 ČP v Karlových Varech se svěřenkyním slovenských trenérů Onušky a Rešetára nedařilo a po vysokých porážkách s Hradcem a Nymburkem skončily čtvrté.


Trenéři KP měli možnost v lázních podrobně studovat hru Pražanek, tým spíše spoléhá na individuální výkony dvojice Američanek, když je podpoří Pohunková, Vondráčková či nadějná Jindrová, tak Slavia může být nepříjemná v útoku, v obraně to však často skřípe a toho by měly stříbro obhajujíící Brňanky využít. Aktuálně začíná nová část sezóny, basketbaloví fanoušci se dostávají do varu a ti z Králova Pole doufají v opět medailovou radost!

Startuje čtvrtfinále KP - Slavia