Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Pohárová obhajoba v lázních

První vrchol tuzemské sezony pod ženskými koši se blíží, v sobotu a neděli 9. a 10.3. se v Karlových Varech uskuteční Final 4 Českého poháru. Pro basketbalistky KP jde o zvlášť pikantní událost: obhajují trofej a do turnaje jdou jako aktuálně nejlepší tým podle pořadí ŽBL! Lídr z USK Praha se totiž ČP vzhledem k očekávaným povinnostem v play off Euroligy nezúčastnil.


"V lize jsme po 22. kolech na druhém místě, lehké to nebylo, ať už vzhledem k naší velké marodce anebo, že jsme narazili  na týmy, které mají až eurocupovou výkonnost. Nyní se koncentrujeme na výzvy, které nás čekají. Začínáme od nuly, jak v poháru, tak v play off," zdůraznil trenér KP Martin Pospíšil.


Termín Final 4 ČP takřka koliduje s úvodem play off ŽBL. "Pohárové vyvrcholení se jinde v Evropě hraje mnohem dříve než play off. Ale nechceme se vymlouvat, podmínky mají všichni účastníci stejné, po poháru jim začíná už ve středu 13. března čtvrtfinále. Bude důležité, jak se zvládne mentální i taktická příprava a regenerace. V poháru se chceme současně naladit pro zbytek sezony,"  slíbil brněnský kouč.


Kapitánka KP Edita Šujanová potvrdila, že v lázních to nebude žádný odpočinek. "Sled zápasů v příštích dnech jde rychle za sebou, to už nikdo nezmění, musíme s tím počítat a připravit se na to."


V Hale míčových sportů KV Areny družstvo KP narazí v sobotním semifinále na Nymburk KV, což podle názvu znamená na domácí tým... "Tento soupeř má obrovskou kvalitu pokud jde o individuality, hlavně o cizinky. Ale i my máme svoji sílu a chceme ukázat náš styl basketbalu," dodal M. Pospíšil. Obě střetnutí eurocupových zástupců v této sezoně v rámci ŽBL skončily těsným vítězstvím Moravanek.


V Hale míčových sportů KV Areny se turnaj Final 4 ČP uskutečnil v únoru 2016, tehdejší VALOSUN KP obsadil třetí místo, když nejprve prohrál s Hradcem Králové 75:82 a v souboji o třetí místo zdolal pořádající celek 89:68. V sobotu startuje turnaj duelem Slavie s Hradcem (15), následuje utkání Nymburk KV - KP (17:30). V neděli je nejprve na programu souboj o třetí místo (15), následuje finále (17:30).

Pohárová obhajoba v lázních