Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Definitivně druhé

Po výhře 82:62 nad Slovankou mají basketbalistky KP definitivní jistotu druhé příčky po dlouhodobé části ŽBL. Ve středu v Ml.Boleslavi se osmý tým pořadí dlouho držel favorita z Brna jako klíště, ale v závěru přece jen odpadl. 


Kdo čekal, že Slovanka bude snadným soustem pro Moravanky, tak se mýlil. I domácí hráčky se postaraly o zajímavý průběh, vedly 14:10, 18:14, hra měla spád. Hostující kolektiv se odpoutal od soupeře po trojkách Bartákové, Tarkovičové a Staré (24:33), stejnou mincí odpověděla pouze domácí Exbrňanka Satoranská a tak desetibodový přestávkový rozdíl byl spravedlivý.


Po změně stran v městě aut zařadila nejprve vyšší rychlost Slovanka, hráčkám KP zvlhl střelecký prach a tak to chvilku vypadalo na drama (43:47). Jenže brněnská kvalita se začala prosazovat, i přes zapojení celé lavičky se podařilo družstvu KP postupně vybudovat uklidňující náskok a zaslouženě v zápase předposledního 21.kola ligy zvítězit. Zklamané nebyly ani basketbalistky Slovanky, devátá Ostrava prohrála v Trutnově a tak mají jistotu play off.


Tým KP čeká ještě v sobotu derby se Źabinami a po Final 4 ČP (9. - 10.3.) už zápasy čtvrtfinále play off ŽBL se sedmou Slavií, od 13.3. se hraje tradičně na tři výhry.


Slovanka MB - KP Brno  62:82 (20:20, 35:45, 53:62)


Body: Ondroušková 13, Satoranská a Harapesová 12 - Šujanová 18, Oroszová 11, Stará 9, Arsenič a Sládková 9, Bartáková 7, Gill a Moussa 6, Tarkovičová 5, Dudáčková a Kopecká 2, fauly: 17:17, TH: 15/14:14/11; trojky: 4:3; 50 diváků.

Definitivně druhé