Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Brňanky potrápily favorita

Sympaticky se představily basketbalistky KP v sobotu v SH Královka. Obhájkyně titulu z USK sice v 19.  kole ŽBL zvítězily 83:56, ale favorit musel hrát celé utkání naplno a trenérka Pražanek Hejková tak nemohla před důležitým euroligovým finišem v Polkowicích šetřit  své zahraniční hvězdy.


Domácí družstvo bylo od úvodu ve vedení, nicméně Moravanky zle dotíraly (8:7, 15:13, 34:29). Jenže po zbytečných chybách nezvládly koncovku jinak slibného první poločasu a favorit šňůrou 8:0 přiškrtil brněnský elán.


Tým KP nezachytil ani nástup USK po změně stran, Pražanky zvýšily důraz a snadno se dostávaly do dobrých střeleckých pozic, v podstatě  během pěti minut získaly rozhodující a uklidňující náskok (54:31). Celek z Králova Pole i přes porážku zůstává pevně na druhém místě tabulky za suveréním USK.


Hostující basketbalistky se vyrovnaly domácím v doskakování (38:37), naopak zaostaly v úspěšnosti střelby z pole (50,7%:36,5 %) a vyprodukovaly 21 ztrát.


Hlasy trenérů


Pavel Kubálek, asistent trenérky USK Praha: "Na našich basketbalistkách byla ze začátku vidět únava z euroligového zápasu. V obraně jsme nebyli tak důrazní a nedotahovali ji do konce a toho využíval soupeř k volným střelám."


Martin Pospíšil, trenér KP: “Část zápasu jsme dokázali být USK rovnoceným soupeřem. Pokud domácí  tým zvýšil agresivitu, tak jsme často nenašli odvahu se s tím vyrovnat, do budoucna je třeba si víc věřit. I když USK je i z evropského pohledu mimořádně kvalitní tým.”


USK Praha - KP Brno 83:56 (20:15, 43:29, 62:43)


Body: Harrison 19, Thomas 17, Režan a Ayayi 14 - Stará 11, Sládková a Šujanová 10, Oroszová 9, Kopecká 6, Bartáková a Gill 4, Arsenič 2, fauly: 15:23, TH: 13/10:9/7; trojky: 5:3, rozhodčí Kec, Salvetr, Baudyš, 100 diváků.

Brňanky potrápily favoritaBrňanky potrápily favoritaBrňanky potrápily favoritaBrňanky potrápily favoritaBrňanky potrápily favorita