Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Tým KP stále vládne Brnu

Královnami pod ženskými koši v Brně zůstávají basketbalistky KP. V dohrávce 11. kola ŽBL vyhrály ve "velkém" derby na Rosničce nad Žabinami 54:51 a pojistily si druhou příčku v tabulce. Jak napovídá nízké skóre, zápas byl úporným bojem o každý míč, vítězství hostujícího družstva bylo zcela zasloužené, ani jednou nepovolilo jít Žabinám do vedení.


Kolektiv z Králově Pole zabral dvě řady sedadel, v první byly aktérky utkání, ve druhé linii se mačkaly s berlemi nebo už bez děvčata z marodky... V prvním poločase se hrálo pod taktovkou KP, hned od úvodu se rodil rozhodující trhák střetnutí (0:5, 7:21), marné byly oddechové časy Žabin. Pestrou hrou městského rivala zaskočený domácí tým se držel nad vodou jen výborným útočným doskokem.


Vzrušení nastalo po tvrdém zákroku Webb na Kopeckou, hostující  basketbalistky to však  nevykolejilo (12:31). Jenže před přestávkou jim začal vlhnout střelecký prach a Žabiny vycítily šanci. Po změně stran pokračovala stíhačka domácích, celek KP se dostával v útoku často do časové tísně, v obraně se nedařilo zastavit pivoty, hmotnou Webb a vysokou Matuzonyté (8x faulovaná).


Bodový polštář KP se tedy pomalu tenčil, poslední dvě minuty  (49:54) zvládl hostující celek zarputilou defenzívou, na útok už nezbývaly síly. Domácí basketbalitky zaznamenaly pouze dva body ze šestek a tak mohla vypuknout radost na hřišti i hledišti v sektoru KP.  


"Bylo to hodně tvrdé z obou stran, celkově bylo i hodně ztrát, nedalo se hrát co jsme chtěly, ale vítězství se počítá," radovala se dirigentka KP Lenka Bartáková.


Trenér družstva z haly Vodova Martin Pospíšil si pochvaloval vstup do derby. "V první poločase jsme odvedli kus dobré práce. Ale už jsme byli nepozorní v obraně, dvanácti útočnými doskoky si soupeř ponechal naději na zvrat. Po přestávce byly Žabiny agresivnější, my naopak hráli pomalu, profesorsky a umožňovali domácím dávat lehké koše. Zápas nebyl o kráse, ale o bojovnosti, byla to dobrá reklama na ženský basketbal.


Domácí kouč Viktor Pruša přiznal, že se rozhodlo už v první desetiminutovce. "Dotahování nás pak stálo hodně sil, špatný úvod nás musí mrzet. Pozitivní je, že jsme ukázali, že i takový zápas se dát vyhrát."


Basket Žabiny - KP Brno 51:54 (8:21, 26:39, 40:50)


Body: Záplatová 20, Matuzonyté 11, Webb 9 - Šujanová 15, Bartáková 13, Gill 7, Stará 6, Kopecká 5, Sládková 4, Oroszová 3, Arsenič 1, fauly: 18:21, TH: 22/14:13/9, trojky: 3:3, 360 diváků, rozhodčí Vávrová, Znamínko a Scholze.

Tým KP stále vládne Brnu