Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Šichta na severu

Po krátké pauze naskočí do bojů v ŽBL i hráčky KP. V 17. kole se Brňanky představí v neděli v ostravské hale Tatran (16). V duelu v tabulce devátých Severomoravanek s druhým KP je hostující družstvo favoritem, ale aktuální výsledky SBŠ naznačují nárůst výkonnosti.


Říjnový vzájemný zápas v hale Vodova skončil jasným vítězstvím KP 97:58, tentokrát to zřejmě bude větší šichta. Trenér SBŠ Rostislav Měch má k dispozici trojici Američanek Waters, Tac a Saba, srbskou trojkařku Čordu a Slovenku Hadačovou, zahraniční osu doplňují nadějné Rašková, Kopecká či Smutná. 


Do nového roku vstoupila Ostrava porážkou v Nymburku, potom ale senzačně smetla Slavií a v neděli v SH Morenda oplatila Teamstore porážku z října. Určitě se SBŠ ještě se Slovankou popasuje o osmou příčku a tedy i postup do play off. "Mezi nejlepšími letos chceme opravdu být," potvrdil ambice SBŠ asistent trenéra Ladislav Pavlát.


Brňanky nedělním utkáním odstartují těžký ligový týden, ve středu je čeká derby v hale Rosnička se Žabinami a v sobotu přivítají Hradec Králové! V pondělí 4.2. se tým z Králova Pole dozví soupeře v semifinále Final 4 Českého poháru, losování se uskuteční v sídle ČBF v Praze na Strahově od 15 hod. a bude vysíláno přímým přenosem na facebookovém profilu Český basketbal.


Ve staré hale Vodova je v sobotu na programu zápas KP - Ustí (extraliga U15, od 15 hod.), v neděli si zde starší žákyně zahrají s Litoměřicemi (9.15) a juniorky v extralize U19 s Havířovem (11.30).


Níže aktuální lednové foto (bez Arsenic, u které se ještě dořešují legislativní záležitosti a hráček rehabilitujících mimo Brno Madden a Saurazaité...).

Šichta na severuŠichta na severu