Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Valosun : Viktória Košice (CEWL) - 81:76  (20:22,39:47,65:61)

Naděje na Final Four zhasla...


Poslední utkání skupiny F Středoevropské ligy sehrála naše děvčata v domácím prostředí proti družstvu Viktórie Košice. I když jsme si situaci ohledně postupu hodně zkomplikovali prohraným utkáním s Nitrou, přesto ještě menší naděje na Final Four z druhého místa skupiny existovala. Došlo by k ní v případě naší výhry nad Košicemi a výhry Hradce Králové v polském Rybniku o více jak 5 bodů. 


První krok k účasti na finálovém turnaji nejlepších 4 celků naše hráčky udělaly - porazily Viktorii Košice o 5 bodů, ale protože Hradec Králové v polském Rybniku prohrál 72:66, zůstal Valosun těsně před postupovými bránami a skončil ve skupině F na 3. příčce.


K samotnému zápasu nastoupilo za naše družstvo pouze 8 zdravých a nezraněných hráček, v průběhu utkání ještě odstoupila s bolestivým zraněním Belanská. Trenéři točili zbývajících 7 hráček, které někdy musely hrát i na pro ně nezvyklých postech.


Valosun od začátku zápasu diktoval tempo, dostal se do vedení o 9 bodů 15:6, ale od té doby začala Viktória výrazně lépe kombinovat, střílet a využívat výškové převahy pivotky Perostiyské. Kromě ní se dařilo Krasnočkové a Kovalové a tak se skóre pomalu převracelo ve prospěch hostujícího družstva. To vyhrálo 1. čtvrtinu o 2 body, v poločase už vedlo o 8 bodů a vypadalo dost pohodově.


Druhá polovina utkání však už byla úplně o něčem jiném. Naše děvčata obrovským nasazením v obraně, předskakováním soupeřek a skvělou vzájemnou obrannou spoluprácí a komunikací nedala soupeři možnost dostat se do bezprostřední blízkosti koše. Viktória střílela neúspěšně z těžkých pozic a velkých vzdáleností, Valosun doskakoval a okamžitě vyrážel do rychlých kontrů, které buď úspěšně zakončoval nebo si hráčky vynutily trestné hody. Výsledkem bylo vedení před závěrečnou desetiminutovkou o 4 body. Když se naše družstvo dostalo do vedení o 9 bodů, vypadalo to už velmi dobře. Košicím se však podařilo zónovou obranou a útočnými doskoky (po vyfaulování naší pivotky Svobodové) dostat na dostřel 2 bodů (74:72). Děvčata však nepanikařila, dále hrála svoji hru s přesnou střelbou po rozebrání soupeře rychlými přihrávkami a před aplaudujícími fanoušky dovedla utkání do vítězného konce.


Valosun ve 2. polovině utkání předvedl parádní agresívní obranu s minimálním množstvím faulů, vzájemnou výpomocí hráček a obrovským nasazením. Děvčata nečekala staticky, co soupeř v útoku vymyslí, ale neustálým napadáním ho ani pořádně nenechala rozehrát a dostat míč do střeleckých pozic. Dalším pozitivem je zapojení celého kádru do hry, což při absenci několika opor v dalších utkáních může být velkým přínosem pro družstvo i trenéry.


FINAL FOUR - 23.2.2008 - Banská Bystrica:


Semifinálové dvojice:


Lokomotiva Karlovy Vary : KK Row Rybnik


BC Inpek UKF Nitra : BK UMB Banská Bystrica 



Body: Vlková 24 (šestky 9/7, 3 trojky), Svobodová 14 (5/4), Kysilková 11 (1 trojka), Zrůstová 10 (4/2), Hejdová 9 (4/3), Mrhálková 7 (1/1), Belanská 3 (1 trojka), Benešová 3 (1 trojka) - Perostiyska 25 (6/5), Kovalová 16 (3/2, 2 trojky), Krasnočková 12 (2/2, 2 trojky), Pindrochová 12 (1/0), Kandračová 7 (2/1), Slimáková a Škvareková po 2

Trestné hody: 23/17 - 14/10

Trojky: 21/6 - 11/4

Rozhodčí: Jedlièka, Matìjek komisaø: Sotoláø

Návštěvnost: 100 divákù

Valosun : Viktória Košice (CEWL) - 81:76  (20:22,39:47,65:61)