Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

V sobotu do Edenu

V sobotu večer (18.45) se basketbalistky KP Brno představí ve 14. kole ŹBL v Praze, v hale Slavie je čeká nevyzpytatelný protivník s pozměněnou tváří. S novou trenérskou dvojicí a čerstvými posilami...!

Slavia neplnila předpokládanou úlohu štiky soutěže a to vedení klubu rázně přes vánoce vyřešilo. Rozloučilo se s trenéry Martinem a Petrem Stavělovými.

V minulém kole tak Slavia zažila úspěšnou premiéru slovenské dvojice Stanislav Onuška – Jozef Rešetár, když si poradila s Teamstore Brno 94:68. K výhře Pražanky nakročily už v první čtvrtině, kterou vyhrály 29:12, nové americké akvizice Cherise Beynon a Leeza Burdgess se shodly na 13 bodech. 

Pražanky v průběhu ligy dokázaly vyhrát v Hradci Králové, ale neuspěly v Trutnově, prohrály se Slovankou. V Brně na podzim sahaly po vítězství, prohrály o bod 73:74. V tabulce je tým, který táhnou české opory Vondráčková a Pohůnková + sedm zahraničních hráček, aktuálně sedmý, KP je na třetí příčce.

Družstvo KP má stále starosti s marodkou, v nedělním utkání s Nymburkem  se zranila pivotka Mainclová. Do Brna naopak dorazila americká rozehrávačka s egyptskými kořeny Reem Moussa. V minulosti v hale Vodova působila a ráda přijala nabídku na návrat do ŽBL. Na podzim působila v portugalské lize v Coimbře (více o Reem v předešlém článku). 

Nejen podle postavení v tabulce jsou Brňanky favoritem, ale čerstvě  restaurovaná Slavia bude nepříjemným soupeřem, oba basketbalové fankluby slibují také bouřlivou atmosféru.


Kénik DO-TO-HO...!!!

V sobotu do EdenuV sobotu do EdenuV sobotu do EdenuV sobotu do Edenu