Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Nedělní bitva eurocupových týmů

Po vánoční přestávce se opět rozeběhne ŽBL. Hitem 13. kola bude biva jarních semifinalistů a českých eurocupových zástupců KP Brno a Nymburka. Zápas se bude hrát netradičně v neděli od 15 hodin v hale Vodova.


Brněnský klub vyšel s posunem na neděli vstříc soupeři, který ve čtvrtek absolvoval těžký úvodní zápas play off EuroCupu s Bydhoští a neuspěl těsně 66:72. Proti říjnovému vzájemnému duelu u Labe ve SC ČUS, kdy se radoval celek KP 77:75, se v odvetě představí řada nových basketbalistek - a to v obou družstvech.


U domácích, kteří stále řeší velkou marodku, to bude pivotka, slovenská reprezentantka Sabína Oroszová a čerstvá posila z Minsku, česká reprezentantka, rozehrávačka Lenka Bartáková. Nymburk dopsal na soupisku pivotku Paris s makedonským pasem a křídlo Delič z Bosny!


Ligovou domácí premiéru absolvuje nový kouč KP Martin Pospíšil. Ve Strakonicích se mu vstup do ŽBL před Vánoci vydařil. Nymburk, aktuálně druhý tým v pořadí soutěže, bude však nepoměrně těžším oříškem.


Lenka Bartáková se před rokem a půl vydala na zahraniční angažmá a v neděli zrovna nastoupí proti klubu, z něhož z Česka odešla... "Se zástupci KP jsem mluvila už v létě, o týden to nevyšlo, už jsem byla v Minsku. Po vypadnutí z EuroCupu jsem řešila co dál, liga v Bělorusku není kvalitní. Rychle jsme se dohodli s Brnem. Zde se mi líbí vysoké cíle, obhájit prvenství v poháru a stříbro v lize."


Spokojený s rychlým řešením citlivého postu je i trenér KP Martin Pospíšil. "Ztratili jsme kvůli zraněním obě rozehrávačky Beránkovou a Saurazaité. Jsem rád, že přišla Lenka, zná mě z Piešťan, já zase vím, co může nabídnout týmu, je výborná charakterově." 


Nymburk v ŽBL prohrál pouze dvakrát a je v tabulce druhý, kromě čtvrtého KP se musel sklonit pouze před mistrovským USK. Trenér Kurucz spoléhá na osvědčené opory rozehrávačku Wells, pivotku Chomenčuk, veteránky Krakovičovou - Peckovou a Stehlíkovou, ale příležitost dostávají i nadějné Sklenářová, Krejzová nebo Mircová. Nyní musí do rotace dostat i zmíněné česrtvé posily...

Nedělní bitva eurocupových týmůNedělní bitva eurocupových týmůNedělní bitva eurocupových týmůNedělní bitva eurocupových týmůNedělní bitva eurocupových týmů