Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Na ME pomohly také hráčky KP!

Česká vlajka nebude chybět mezi 16, které budou v červenci 2019 vlát v Lotyšsku a Srbsku na ženském EuroBasketu. Definitivně o tom svěřenkyně trenéra Štefana Svitka rozhodly v zápase ve Śvýcarsku, po kterém zůstávají v kvalifikaci neporažené.


Po výhře 88:53 je už před posledním kolem jasné, že české basketbalistky postoupí na evropský šampionát. Jelikož Belgičanky nezaváhaly v Německu, tak vzájemné středeční střetnutí bude bitvou o konečné první místo ve skupině. Ať už ale utkání dopadne jakkoliv, Češky mají jistotu, že nebudou chybět na 13. ME v řadě – a zasloužily se o to i hráčky KP, v sobotu  Sarah Beránková a v průběhu kvalifikace Edita Šujanová. V dalších výběrech ČR jsou i hráčky z mládežnických družstev KP (juniorky Dudáčková a Holubová) a kondiční trenér Petr Horák, do univerzitního celku byla nominována Aneta Mainclová.


Švýcarsko – Česká republika 53:88 (19:23; 30:46; 43:67), body: Simioni 13, Giroud 12, Ghali 8 – Elhotová Kar. 20, Hanušová 16, Elhotová Kat. 15, Vaughn 7, Štěpánová a Reisingerová po 6, Krakovičová 5, Bartáková a Hejdová po 4, Beránková 3 + 1 as., Záplatová 2, Pudláková 0.

Na ME pomohly také hráčky KP!