Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Pod tříbodovou lavinou

Na nedělní Martinův svátek se basketbalistky KP sněhu v Podkrkonoší nedočkaly,ale stejně skončily pod lavinou. Zejména příval 11 trojek pohřbil jejich naděje na úspěch v Trutnově, kde prohrály v 9. kole ŽBL nečekaně 70:94. Do konce listopadu má liga reprezentační přestávku.


Brňanky, které mají na marodce zkušenou pivotku Šujanovou, v utkání ani jednou nevedly, v úvodu alespoň s domácím týmem držely krok... Trenér  KP David Zdeněk mezi první a druhou čtvrtinou upozorňoval: "Skáčete na finty, Trutnov pak hraje jedna na nula, je to o naší obraně!“ 


Jenže vzápětí ani po třech trojkach (2x Šípová a 1x Carter) na 28:17 se hostující defenziva nijak nezpevnila. Čím dál více sebevědomější Trutnov hnaný diváky nemilosrdně trestal každé zaváhání KP a druhou desetiminutovku vyhrál 33:16.


Brněnské družstvo se po přestávce pokusilo devatenáctibodové manko vymazat, dostalo se na desetibodový rozdíl (56:46), ale Trutnov víc nedovolil a ani ve čtvrtém utkání v sezoně ve své hale nezaváhal. Kromě trojek (38% úspěšnost), bodů z brejků (28:11) měl domácí celek výrazný přísun bodů ze šestek po 27 faulech KP a hrál i pestřeji (asistence 17:9).


Hlasy trenérů


Michal Martišek, trenér Trutnova: "Podali jsme výborný výkon, nejlepší v sezoně.  Ve druhé čtvrtině jsme hráli basket, který chceme předvádět. Hráli jsme rychle dopředu, proměňovali pozice, hráli jednoduše. Utekli jsme na poločasových devatenáct bodů, což se ukázalo jako rozhodující. Samozřejmě se dalo čekat, že soupeř zápas nevypustí. Ve druhém poločase mi místy tuhla krev, ale ustáli jsme dva-tři kritické momenty a utkání zvládli. Důležité bylo, že jsme KP Brno nenechali snížit rozdíl pod deset bodů a naopak dokázali natáhnout náš náskok. Holky pochopily, že můžou hrát skutečně s každým a porazit i tak kvalitní tým."


David Zdeněk, trenér KP Brno: "Nečekal jsem jednoduché utkání. Hráčky jsem upozorňoval, že Trutnov hrál poslední zápasy velmi dobře a je v dobré psychické pohodě. Soupeř měl mnohem více entuziasmu, což jsme mu dovolili naším nepovedeným úvodem, pak už se vezl na vlně. My hru nekontrolovali a byli týmem, který byl celý zápas pozadu. Ve druhém poločase jsme věřili v obrat. Věděli jsme, co potřebujeme zlepšit, dařilo se nám to ale jen krátký úsek. Vzápětí jsme našimi chybami a nakupením faulů přišli o možnost přiblížit se víc domácím. Trutnov hrál fantasticky před perfektním publikem, které hnalo hráčky dopředu. Celá základní pětka domácích se podílela na vítězství dvouciferným počtem bodů. To nám chybělo. Nechci se vymlouvat na náročný program, soupeř byl tentokrát lepší."


Trutnov - KP Brno 93:70 (19:17, 52:33, 73:60)


Body: Carter 19, Adams a T. Šípová 18 - Gill 16, Stará 15, Madden 12, Kopecká a Mainclová 8, Beránková 5, Saurazaité 3, Sládková 2, Tarkovičová 1, fauly: 16:27, TH: 34/24:15/9, trojky: 11:5, rozhodčí Linhart, Šafařík, Výborný, 350 diváků.

Pod tříbodovou lavinou