CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Nantes s M. Stejskalovou!

V EuroCupu přituhuje, v tomto týdnu je na programu 3. kolo ve skupinách, před reprezentační kvalifikační přestávkou bude už jasněji o kandidátech na postup do play off. Do brněnské haly Vodova přijede celek Nantes Rezé, který je ve skupině G zatím poslední se dvěma porážkami (s Venezií 60:88 a doma s Miškolcem 87:97), začátek zápasu je ve středu v 18 hodin. 


Francouzky se musely do hlavní soutěže probít přes kvalifikaci, s belgickým Liége Panthers si ale hladce poradily. Jenže se jim nevydařil vstup do domácí nejvyšší soutěže LFB ani do další fáze EuroCupu. V neděli si však pozvedly sebevědomí, když v lize zdolaly euroligový tým Villeneuve 74:69! Zasloužily se o to nejvíce Američanka Wallace s 19 a Medenou se 14 body.


Trenér Emmanuel Coeuret spoléhá na osu, kterou tvoří španělská rozehrávačka Suarez, výborně doskakující americká pivotka Day (193 cm) a její krajanka Wallace, aktuálně čtvrtá nejlepší střelkyně LFB. Nejčastěji je doplňují Francouzky Michaud a Medenou (189 cm) a česká reprezentantka Michaela Zrůstová- Stejskalová, bývalá hráčka VALOSUNu KP!


Výprava Nantes dorazila pod Špilberk v úterý odpoledne po dlouhé cestě přes Lyon a Prahu. Michaela Stejskalová nesla do hotelu A - sport viditelně těžkou kabelu. "Je plná dárků," přiznala. Moc volného času ona a její tým v Brně nemají, v úterý večer a ve středu dopoledne trénink, video, od 18 hod. zápas a ve čtvrtek ráno cesta do Prahy na letiště...  


"Nesmíme se nechat zmást, že soupeř ještě v poháru nezvítězil. Je to velmi kvalitní tým ze silné francouzské ligy s výborným doskokem. My budeme potřebovat, aby vše do sebe herně zapadalo, jako před týdnem proti Reyeru," upozorňuje trenér KP Brno David Zdeněk.


Namlsané družstvo KP by rádo navázalo na středeční vítězství nad Venezií (pro zajímavost - Benátky v neděli zdolaly slavné Schio a vedou bez porážky Serii A1...), ale soupeř bude bojovat o naději, třetí porážka ve skupině v řadě by se už složitě napravovala. Nejenom basketbaloví fanoušci se mohou těšit na atraktivní souboj a vynikající atmosféru.

Nantes s M. Stejskalovou!