Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Koncert po přestávce

Po středečním pauzírování v 5. kole ŽBL čekal na tým KP zdánlivě přijatelný protivník, SBŠ Ostrava. Favorit splnil po vítězství 97:58 roli, ale na eurocupovou bitvu ve středu v Miškolci se naladil až po přestávce.


Domácí hráčky začaly svižně (6:0), ale herní lehkost a jednoduchost jim vydržela chvíli (8:9). Zápas se přepnul do polohy urputný boj, naštěstí Ostrava neměla v první půli zrovna přesnou mušku (pokusy z pole 30/9).


Trenér KP David Zdeněk vytýkal svým děvčatům, že neubrání situaci jedna na jednu a zlobil se za zbytečné fauly daleko od koše. Trestnými hody totiž udržovaly Severomoravanky přijatelný odstup.  


Po změně stran se plně projevila kvalita domácího družstva, rozdíl ve skóre narůstal a v poslední čtvrtině se už utkání ligového 6. kola měnilo v exhibici. Nejlepší hráčkou zápasu byla symbolicky vyhodnocena Veronika Remenárová, která po dlouhodobém zranění naskočila do sestavy KP.


Hlasy trenérů


David Zdeněk, KP Brno: "Dva úplně rozdílné poločasy, v prvním jsme spadli do našeho šedého průměru, kdy jsme neplnili taktické pokyny, soupeř nás porážel ve hře jedna na jedna. Ve druhém poločase přišel zlepšený týmový výkon díky změnám obrany. I přes vysoké vítězství to nebyl úplně optimální projev, pozitivem je návrat Remenárové po zranění."


Stanislav Onuška, trenér SBŠ: "Úvod byl z naší strany solidní, drželi jsme s favoritem krok, ve druhé půli jsme však dopláceli na nedisciplinovanost. Na výsledku se podepsala naše nepřipravená střelba bez návratu do obrany. A druhým důvodem vysoké porážky je naše lavička, po vystřídání nám Brno výrazně uteklo."


KP Brno - SBŠ Ostrava 97:58 (23:18, 44:33, 63:45)


Body: Šujanová 16, Stará 15, Tarkovičová 14 (trojky 5/4), Gill 11, Madden 10, Mainclová 8, Sládková 7, Beránková 6, Kopecká 5, Remenárová 3, Saurazaité 2 - Corda 15, Smutná a Savickaite 9, fauly: 19:19, TH: 18/15:21/16, trojky: 8:6, rozhodčí Vondráček, Linhart a Peterková, 300 diváků. 

Koncert po přestávce