Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Derby na Morendě

Po dohodě klubů se utkání 4. kola ŽBL mezi Teamstore Brno a KP Brno přesunulo na pátek 12.10., v SH Morenda se bude hrát od 20 hodin. Zatímco domácí tým měl před "malým" derby volno a odpočíval, tak se basketbalistky KP zapotily ve středečním, nakonec vítězném, duelu se Slavii.


Tým Teamstore (dříve Technic) si zatím v lize připsal dvě vysoké porážky od Nymburku a Slavie a je předposlední, družstvo KP je se 100% bilancí druhé za USK.


Páteční soupeři jsou hráčsky i trenérsky propojeni, za KP B v 1.lize žen nastupují Zítková a Gašicová, mládež KP trénují Šívrová a Stehlíková, naopak z KP posílila Teamstore v létě Jandová, hostuje zde Titzová. I přes nabitý program je velkým favoritem hostující družstvo, v minulé sezoně Královo Pole zvítězilo 87:61 a 96:48.


KP se rýsují i soupeři do eurocupové skupiny G. V kvalifikaci o tuto soutěž vyhrál tým Nantes Rezé v Belgii nad Liége Panthers 75:56, odveta se hraje za týden ve Francii. V kvalifikaci o Euroligu je na tom lépe po výhře 67:56 TTT Riga, odveta v Benátkách je v pátek 12.10. a pokud Italky pořádně nezaberou, tak budou hrát EuroCup znovu s KP! 

Derby  na MorenděDerby  na MorenděDerby  na MorenděDerby  na MorenděDerby  na Morendě