Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Ve Sportovním centru řádila Míša Stará

V nedělním duelu ŽBL v Nymburku řádila v dresu KP Brno Michaela Stará, ve Sportovním centru nasázela do domácího koše 23 bodů při 60% úspěšnosti z pole, z toho tři trojky a přispěla tak k vítězství 77:75.


 V zápase s Nymburkem jste byla střeleckým lídrem týmu KP. Čemu přisuzujete, že se vám tak dařilo?


"Každopádně jsme se cítila v neděli v Nymburku fajn, dobře se mi i běhalo. Body jsem nějaké dala, zejména však díky kolektivní hře našeho týmu. Nejen já sama jsem si vytvářela střelecké příležitosti, ale zejména mi pomáhaly ostatní holky, prostě to byla týmová záležitost a na mě zbyla koncovka."  


 S Nymburkem to byla repríza loňského semifinále, i když jste u toho nebyla. Bylo ze zápasu cítit větší napětí a vyhecovanost než v běžných duelech?


"V minulé sezoně oba celky spolu válčily dost často. Nymburk s KP vypadl v semifinále ligy a měl tedy co oplácet, chtěl začít nový ročník vítězně. Byl to těžký zápas od začátku, na hřišti bylo cítit i napětí. Na jaře jsem ještě v české lize nepůsobila, ale i tak vyhecovanost na obou stranách byla znát, jde o špičková česká družstva a vzájemná rivalita bude asi pokračovat."


 Poslední sezony jste působila v zahraničí, jak hodnotíte po prvních zápasech kvalitu české ligy?


"Zatím po dvou odehraných utkáních si moc srovnávat úroveň české ligy a dalších soutěží netroufám. Když srovnám českou a polskou ligu, kde jsem naposledy hrála, je to kvalitativně podobné. Snad  v Polsku mají asi tři týmy na úrovni USK, v tom bude největší rozdíl."


 Ve středu čeká KP pražská Slavia, což bude další velká prověrka. Co od zápasu čekáte?


"O Slavii moc nevím, ani neznám nové hráčky. Ale trenér nás určitě dobře připraví, očekávám těžký zápas."


 

Ve Sportovním centru řádila Míša Stará