Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Zasloužená výhra v Nymburku

Očekávané střetnutí českých eurocupových zástupců a nedávných ligových medailistů bylo šlágrem 2. kola ŽBL. Svojí dramatičností zápas v Nymburku dostal diváky do varu, přiznivci KP Brno (fandila i ještě nedávná opora KP Ilona Burgrová) navíc slavili i vítězství 77:75! 


Kdyby hostující celek prohrál, bylo by to vzhledem k průběhu asi nespravedlivé. Brňanky byly 35 minut ve vedení (až o 11 bodů), ale Nymburk se dokázal vždy přiblížit nebo na chvilku otočit skóre (66:65), rozhodující trojku zaznamenala Míša Stará na 74:77.


Domácí basketbalistky i přes několik střeleckých pokusů v poslední minutě už proměnily jen jednu šestku na 75:77. Ve vyložené pozici, kdy běžela sama na koš, selhala nymburská Stehlíková. Vítězství nad silným soupeřem je pro hráčky KP určitě povzbuzením do dalších bojů a slibným vykročením k obhajobě stříbrných medailí!


"Potvrdili jsme, že se nám v posledních zápasech ve Sportovním centru daří. Na obou družstvech bylo vidět, že je začátek sezony, v souhře to několikrát zakřípalo. My měli dobré pasáže, na nichž chceme stavět v dalším průběhu sezony, je to nasazení, kolektivní hra. Naopak jsme někdy působili staticky, z toho plynuly lehké zisky soupeře a Nymburk se tak dostával zpátky do zápasu," upozornil na přednosti i nedostatky svých hráček trenér KP David Zdeněk.  


Ten byl údajně klidný i při závěrečném trojkovém pokusu Wells 5 s před sirénou. Pokud by propadl obroučkou, znamenal by výhru domácích. "Nebylo to ideálně zvolené řešení ani pak střela, navíc jsme na ni byli v obraně připraveni!"


Basketball Nymburk - KP Brno 75:77 (20:20, 38:41, 62:65)


Body: Stehlíková a Wells 17, Chomenčuk 11 - Stará 23, Madden 16, Kopecká 14, Saurazaité 9, Sládková a Šujanová 9, Gill 3, Mainclová 2, fauly: 24:23, TH: 29/23, 21/17, trojky: 6:4, 150 diváků, rozhodčí Kec, Kučírek a Pokorný. 



Zasloužená výhra v Nymburku