Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Statečný výkon na Královce

V prvním finálovém utkání ŽBL nestačily basketbalistky KP na favorizovaný tým USK Praha a po bojovném výkonu prohrály 61:79. Šanci na překvapivý výsledek sebrala Brňankám druhá čtvrtina kterou ztratily v poměru 11:25. Šanci na zdramatizování série má Brno v neděli v hale Vodova.  


Trenér hostujících hráček David Zdeněk před sérií tvrdil, že by chtěl proti jasnému favoritovi získat alespoň jednu výhru. K tomu nakročily Brňanky v prvním zápase velmi slušně, když zaskočily obhájkyně titulu nebojácným nástupem a brzy vedly 12:4. USK se pak probral, i tak však celek KP vyhrál za jásotu svých početných fanoušků první čtvrtinu o tři body.


Moravankám nevyšla druhá desetiminutovka, kdy domácí basaketbalistky naplno zabraly hlavně v obraně a otočily skóre ve svůj prospěch. Hned po přestávce zvýšily Pražanky rozdíl nad patnáct bodů a nakonec vedly až o třiadvacet. V závěru se Brno, které nastoupilo bez zraněné Remenárové a nemocné Kopecké, zvedlo a snížilo na přijatelnější rozdíl.


Nejlepší střelkyní zajímavého duelu ve SH Královka byla s 19 body domácí kapitánka Kateřina Elhotová. Brno našlo nejpřesnější střelkyni ve zkušené bývalé hráčce USK Iloně Burgrové, která dala 12 bodů, Sonia Ursu zaznamenala 11 bodů a deset doskoků, Edita Šujanová přidala 10 bodů. Kromě doskakování (43:27) se euroligový gigant prosazoval i přes rychlé brejky (24:3!).


 Hlasy po utkání


Pavel Kubálek, asistent trenérky USK Praha: "Do utkání jsme nastoupili vlažně, čehož soupeř využil. Teprve v určité části druhé čtvrtiny jsme se dostali do tempa, kdy jsme v obraně nutili soupeře zakončovat z velice těžkých pozic a nám se naopak dařily rychlé protiútoky."


 David Zdeněk, trenér KP Brno: "Gratuluju družstvu USK k výhře, dnes prokázalo svoje kvality. Nicméně si myslím, že to bylo velice zajímavé utkání a přispěli jsme k tomu, že nemělo úplně jednoznačný průběh. Je škoda některých našich neproměněných šancí. Výrazný rozdíl byl v doskocích, kterých mělo USK o 16 víc, a v úspěšnosti střelby. Doufám že v Brně, na domácí palubovce, se v těchto činnostech zlepšímé a budeme se opět snažit odehrát skvělé střetnutí."


USK Praha - KP Brno 79:61 (18:21, 43:32, 56:42) 


Body: Kateřina Elhotová 19, Xargay 14,  Romero a Hanušová 12 - Burgrová 12, Ursu 11, Šujanová 10, Andělová, Verlíková a Satoranská 7, Beránková 5, Holubová 2, fauly: 19:20, TH: 14/11:6/3, trojky: 6:6, rozhodčí Lukeš, Salvetr, Linhart, 300 diváků. Stav série: 1:0

Statečný výkon na Královce