Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

KP veze mečbol!

Reklamou na ženský basketbal bylo v pořadí třetí utkání semifinále ŽBL Nymburk - KP. Brňanky byly více jak 37. minut ve vedení, ale soupeře měly neustále v patách. Po infarktovém závěru jako z pera Agathy Christie však těsný náskok udržely a po vítězství 87:84 mají ve velice vyrovnané sérii mečbol. Čtvrtý zápas se hraje v sobotu od 15.30 v hale Vodova. 


I potřetí v sérii a popáté v tomto ročníku zvítězil v duelu Nymburku s KP Brno hostující tým. Moravanky vlétly do boje s velkou vervou a hned získaly mírný náskok. Dařila se jim střelba ze střední i dlouhé vzdálenosti a domácí kolektiv je vůbec nedokázal zastavit. V první čtvrtině trefily čtyři trojky! Potom sice začala úřadovat domácí Mircová a dotáhla několikrát Středočešky zpět na kontakt, ale i přesto si KP odnášelo za dunění bubnů svých věrných fanoušků do šaten devítibodové vedení,


Třetí čtvrtina však zase probíhala v režii zlepšeného výkonu domácích hráček. Výrazně přitvrdily v obraně a ve třicáté minutě už byl rozdíl pouhé dva body. Drama tak vrcholilo v poslední čtvrtině. V té se podařilo Nymburku několikrát srovnat (65:65, 79:79), ale do vedení se nedostal.


Naposledy vyrovnávala minutu a půl před koncem Wellsová košem s faulem. Pak se ale na druhé straně prosadila Šujanová, což byl poslední koš z pole v utkání. Vaughnová ztratila míč, Wellsová minula z pole a v závěrečné šestkové loterii si Brno těsný náskok pohlídalo. "V závěru jsme udrželi pevné nervy, byl to faul za faul, šestka za šestku. Bylo to lepší, než si zavařit nějakým zmatkem nebo trojkou v obraně," líčil šachy v posledních sekundách trenér KP David Zdeněk.


Nejlepší hráčkou domácích byla s 26 body Mircová, která zejména v první půli byla těžko k zastavení. Po skvělém výkonu v minulém utkání se trápila Vaughnová, trefila 6 bodů. Brno táhla Šujanová s 21, Kopecká přidala 18 bodů. "Vaughn jsme nedali prostor, jenže Nymburk si našel novou hráčku, která ho držela - Mircovou. Doma nám v sobotu nezbývá než porušit "tradici", že ve své hale se v této sérii nevyhrává a vybojovat finále," dodal D. Zdeněk.


Nymburk - KP Brno 84:87 (18:26, 40:49, 63:65)


Body: Mircová 26 (trojky 4/4), Wells 22, Chomenčuk 11 - Šujanová 21, Kopecká 18, Ursu 16 (10 doskoků), Burgrová 14, Satoranská 9, Andělová 5, Remenárová a Beránková 2, fauly: 22:20, TH: 23/18:24/22, trojky: 4:5, rozhodčí Hošek, Scholze, Zatloukal, 200 diváků. Stav série: 1:2.

KP veze mečbol!