Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Černých deset minut

Ve druhém semifinalovém zápase ŽBL mezi KP a Nymburkem, se potvrdilo, že vzájemné souboje v aktuální sezoně vyhrávají hosté. Tentokrát Nymburk zvítězil v hale Vodova 75:73 a vyrovnal stav série na 1:1. Domácí basketbalistky především nezvládly druhou čtvrtinu (12:26) a potom protivníka marně naháněly. Ve středu budou mít "výhodu" venkovního prostředí a mohou si tedy vybojovat mečbol...


Po vyrovanném úvodu se o osudu sobotního zápasu rozhodlo ve druhé desetiminutovce, Brňanky sice po trojce Šujanové vedly 24:21, ale to bylo na dlouhou dobu vše, co v útoku vymyslely. Naopak Vaughn s Gallasovou trefovaly koš za košem (29:45), dohromady obě zaznamenaly 35 bodů (23+12), tedy více než celý tým KP za poločas dohromady! Vaughn coby nejlepší ligová střelkyně si asi libovala, jak naivní je domácí defenzíva.


Trenér Zdeněk se marně snažil hráčky dostat do tempa, pomohla až domluva v šatně. Brňanky hnány svými početnými fanoušky se rozhýbaly, podnikly několik stíhaček (49:53, 66:67) a zdálo se, že je otázkou času, kdy se soupeř položí.


Jenže v krizových momentech ze svého "batohu" vytáhla přesnou střelu Vaughn a Nymburk odolával. Ve finiši zvládl i stav 70:73 a trojka Andělové v poslední vteřině jen kosmeticky upravila skóre. Nymburk se držel ve vedení 33 minut. Série na tři výhry se nyní vrací do středních Čech (středa 11.4., 19 h.), brněnský klub pořádá pro příznivce zájezd s odjezdem v 15 hod. od haly Vodova.


Hlasy po utkání


David Zdeněk, trenér KP Brno: "Naše děvčala začala jakoby se nemohlo nic stát. Nefungovala obraha, nechali jsme rozehrát obávanou Vaughn, spolu s Gallasovou ovládly první poločas. Velmi špatně jsme četli hru v útoku, nehrálo se týmově, pustili jsme soupeře na doskok. Za druhý poločas nemám hráčkám co vytknout, změna jejich přístupou byla markantní, ale hrabat se z takové velké ztráty není jednoduché. Nedali jsme pět šest tutovek, soupeř hrál s chutí, odhodlaně, důrazně."


Dan Kurucz (trenér Nymburku): "Věřili jsme, že můžeme Brno porazit a také jsme byli lepším týmem. Pokud bude potřeba pátý zápas, tak navrhneme, aby se hrál v hale Vodova (úsměv). Je neuvěřitelné, že vlastní prostředí není ani pro jeden tým v této sezoně výhodou."


KP Brno - Nymburk 73:75 (21:21, 33:47, 56:64)


Body: Andělová 21, Šujanová 18, Kopecká 9, Ursu 8, Satoranská 7, Burgrová 6, Remenárová 4 - Vaughn 33 (12 doskoků), Gallasová 12, Linskens 11, Wells 10, fauly: 21:18, TH: 20/15:23/20, trojky: 6:1, 850 diváků, rozhodčí Kec, Kučírek a Záruba. Stav série: 1:1.


Článek brněnského Deníku i s fotogalerií - ZDE: https://brnensky.denik.cz/ostatni_region/kridelnice-i-pivotka-nejlepsi-strelkyne-potopila-kralovo-pole-triatriceti-body-20180408.html

Černých deset minutČerných deset minutČerných deset minutČerných deset minutČerných deset minut