Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Cesta k postupu - udržení koncentrace

Dvě čtvrtfinalové série ŽBL už skončily, do semifinále jdou bez ztráty kytičky USK a Nymburk. Nakročeno mají Slavia a KP, oba celky vedou 2:1 a mají mečbol. 


Jenže poslední krok k vytouženému cíli bývá nejtěžší, protivník nemá co ztratit a může bojovat bez zábran. Družstvo KP se v brněnské derbysérii rychle vymotalo ze stavu 0:1, když sobotní výhra v Žabovřeskách byla přesvědčivější než v úterý v hale Vodova. "Po dobrém úvodu přišla ztráta koncentrace a to byla voda na mlýn Žabin," upozornil kouč KP David Zdeněk po třetím duelu play off.


Ve čtvrtém utkání by se něco podobného nemuselo vyplatit, např. manko při útočných doskocích bylo v úterý znatelné (4:12). Domácí budou na Rosničce spoléhat na kvarteto Bays, Švrdlíková, Adamcová a Křivánková, jsou možné i nějaké malé taktické manévry.


Soupeři se však dobře znají, takže spíše půjde o to, jak se hráčky naladí a kdo se dříve zbaví nervozity. Zápas začíná v hale Rosnička ve čtvrtek 29.3. v 17 hod.

Cesta k postupu - udržení koncentrace