Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Tým KP krok od semifinále

V "brněnské" čtvrtfinalové sérii ŽBL poprvé zvítězil domácí tým. V hale Vodova zdolalo Královo Pole Žabiny 74:64, vede na zápasy 2:1 a ve čtvrtek v hale Rosnička může slavit postup do semifinále.  


Derby odstartovalo ve velkém tempu, proti předchozím dvěma duelům tentokrát začal skvěle celek KP, rychlými akcemi rozvracel obranu Žabin. Jenže ve druhé čtvrtině domácí motor začal ubírat na výkonu, soupeř se chytil a začal nenápadnou stíhačku.


Hostujícím děvčatům vyhovovala  statická obrana KP, cestička do koše byla často pěkně umetená a devítibodový rozdíl v poločase byl pro hosty přijatelný. 


I po změně stran byl obraz hry podobný, KP střídalo parádní a méně povedené okamžiky, ale náskok z úvodu se dařilo zachovat až do finiše. Tým KP tak má v sérii mečbol, ve čtvrtek v hale Rosnička ho nicméně čeká těžká šichta.


"Určitě chceme ještě sérii zdramatizovat a natánout do Velikonoc. O druhé výhře Králova Pole rozhodl začátek, potom už se hra vyrovnala, jenže do výsledku se to nepromítlo. Tentokrát jsme fyzicky neodpadly, což je dobré i pro další utkání," řekla opora Žabin Beáta Adamcová.


Domácí trenér David Zdeněk si pochvaloval výborný začátek svého týmu. "Na soupeře platila agresivní obrana a rychlý pohyb míče. Ve druhé desetiminutovce jsme však dali Žabinám hodně prostoru, všichni chtěli jen útočit, ale bez pohybu a myšlenky."


Královopolské družstvo tak drželo městského rivala dlouho v naději. "Kupily se chyby v přechodové fázi a nešly nám šestky, nedali jsme pět v řadě. Na cenné vítězství to naštěstí vliv nemělo," dodal kouč KP.


KP Brno - Žabiny 74:64 (24:14, 42:33, 56:51)


Body: Šujanová 16, Kopecká a Ursu 13, Burgrová 12, Andělová 9, Remenárová 6, Satoranská 4, Beránková 1 - Švrdlíková 15, Křivánková 14, Adamcová 12, fauly: 21:17, TH: 15/8:26/14, trojky: 6:2, rozhodčí Nejezchleb, Kapaňa a Karafiát, 700 diváků. Stav série: 2:1. 

Tým KP krok od semifinále